20 octombrie 2024
ActualitateBataie de joc la scoala din Tisa Silvestri / Parachetul nou...

Bataie de joc la scoala din Tisa Silvestri / Parachetul nou s-a umflat, iar toaletele moderne s-au infundat

Lucrari de mantuiala la scoala din Tisa Silvestri, comuna Odobesti. Nici nu s-a facut receptia lucrarilor de reabilitare si modernizare, ca parchetul din toate clasele de curs a fost deja scos, pentru ca se umflase din cauza umezelii. O groaza de bani au costat si toaletele ecologice din unitatea de invatamant, care au functionat doar cateva zile.

Nici nu au trecut doua saptamani de la deschiderea noului an scolar, ca parchetul laminat din clasele de curs a inceput sa se umfle, facand imposibil traficul in sali. Cum problema nu putea fi amanata, conducerea scolii din Tisa Silvestri a luat legatura cu firma care a facut lucrarea si a cerut sa ia masuri.”Eu am vazut din vara, de cand s-a facut lucrarea, ca pun parchetul nou peste cel vechi. Chiar i-am intrebat pe meseriasi daca fac bine ceea ce fac si m-au asigurat ca nu-i nici o problema. Ei bine, la cateva zile de la inceperea scolii, parchetul nou a inceput sa se curbeze si sa se umfle. Asa ca i-am chemat din nou pe meseriasii de la firma care s-a ocupat de lucrare”, ne spune Grigore Rafaila, directorul scolii. Pentru ca nu se facuse inca receptia lucrarii, firma in cauza si-a trimis oamenii la scoala. Acestia au scos parchetul nou, dupa care l-au dat afara si pe cel vechi. aCat au lucrat, nu au perturbat procesul de invatamant, ne asigura directorul Rafaila. Intr-o singura dupa amiaza am fost nevoit sa duc o clasa in sala de gradinita, sa faca acolo cursurile. In rest, muncitorii au scos parchetul mai ales dupa ore, precum si sambata si duminica”. Lucrarile nu sunt inca terminate, fiind nevoie de multe finisaje. Dar directorul Rafaila spune ca pana in vara nu-i va mai lasa pe meseriasi sa intre in salile de clasa. Primarul comunei ia apararea firmei care a pus parchetul si sustine ca muncitorii nu au fost rau intentionati. aCred ca si eu am o vina, pentru ca nu am facut scurgere pentru apa de ploaie. Daca faceam un canal de colectare in spatele scolii, poate ca nu era atata umezeala”, declara Ionel Galatanu, primarul comunei Odobesti. Secretarul Valeriu Ojog sustine insa ca firma a lucrat prost si fara responsabilitate.
Lacat pe toaletele moderne



Din pacate, parchetul umflat nu este singura problema a scolii din Tisa Silvestri. Desi pentru infiintarea grupului sanitar ecologic s-au cheltuit sute de milioane de lei, elevii s-au bucurat de conditiile excelente doar o saptamana. aFosa s-a umplut si am fost nevoit sa pun lacatul. Nu am avut alta solutie. In acest timp, copiii s-au folosit de vechile toalete. Constructorul nu si-a facut treaba cum trebuie”, ne spune directorul scolii. De infiintarea grupului sanitar, la fel ca si de montarea centralei termice in scoala s-a ocupat o firma din Bacau care a castigat licitatia. Cum nici la aceste lucrari receptia nu s-a facut inca, constructorul a fost chemat sa rezolve problema. aNoi nu avem nici o vina ca toaletele nu au putut fi folosite decat o saptamana. Copiii nu stiu sa le foloseasca. Am gasit in canalizare caiete intregi. Ar trebui ca elevii sa fie invatati cum sa foloseasca closetele si nu ar mai fi probleme”, ne spune Valentin Toma, reprezentantul firmei constructoare. aCopiii nu au nici o vina, sare ca ars directorul Rafaila. Sa-mi arate si mie caietele alea gasite in closete”. Autoritatile din Odobesti recunosc faptul ca au avut noroc ca nu s-au receptionat lucrarile la scoala de la Tisa Silvestri, pentru ca asa s-a pus piciorul in prag si nu au lasat constructorilor loc de intors. Acestia insa sustin ca e doar bunavointa din partea lor, pentru ca nici pe lucrarile initiale nu si-au primit banii.Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img