20 octombrie 2024
ActualitateANAF returneaza banii de la taxa de prima inmatriculare / 33 de...

ANAF returneaza banii de la taxa de prima inmatriculare / 33 de miliarde inapoi la soferi

Autoritatile fiscale nu mai prididesc cu returnarea diferentelor intre taxa de prima inmatriculare si cea de poluare. Actele nejustificate ale guvernantilor ii nemultumsc atat pe cetatenii platitori, cat si pe functionarii arestituitori”.

Una dintre multele gafe ale guvernarii asa-zisilor liberali a constat in implementarea taxei de prima inmatriculare, care a izbutit performanta de a-i duce in pragul disperarii inclusiv pe partenerii europeni. Dupa multe presiuni venite dinspre UE, care, normal, considera aplicarea acestei taxe ca fiind abuziva si nejustificata, plus pierderea unor procese la nivel national,Tariceanu&ampCo si-au tras pe seama si au retras nenorocirea de pe piata. Insa intre timp romanii au mai achizitionat autoturisme si au platit si birul neconstitutional catre buget. Iar acesti bani trebuie acum returnati, fiind inca o dovada clara a faptului ca liberalii de azi stiu ce-i aia liberalism doar cand este vorba sa promita, dar cand este vorba de de actul practic al guvernarii reusesc sa comita doar gogomanii.



Restituiri la foc automat

De la inceputul lunii iulie, cand a intrat in vigoare taxa de poluare pentru autovehicole (taxa legala de aceasta data, si consistent mai mica fata de aberatia initiala), la nivelul judetului Bacau au fost inregistrate peste 2000 de cereri pentru restituirea diferentei intre vechea si noua taxa. Suma care s-a reintors in buzunarele bacauanilor de buna-credinta care au platit birul lui Tariceanu este de peste 33 de miliarde de lei vechi. „Restituirea sumelor rezultate ca diferenta intre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare pentru autovehicole se face la Administratia Finantelor Publice municipale, orasenesti, comunale unde este arondat fiscal contribuabilul. Cererile de restituire se solutioneaza in termen de maximum 45 de zile lucratoare de la inregistrare”, se arata intr-un comunicat oficial al Directiei Generale a Finantelor Publice Bacau. Practic, pentru o tampenie a guvernantilor acum lucreaza o armata de functionari. Ca sa nu mai spunem de nervii oamenilor de buna-credinta, care trebuie sa se roage la Sfantul Asteapta pentru a-si recupera banii. Scris de Emilian Berceanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img