20 octombrie 2024
Actualitate ";Ultrasii” lui Stavarache dau cu petarde prin ziare

„;Ultrasii” lui Stavarache dau cu petarde prin ziare

Minciuna si nepasarea ruineaza Stadionul aMunicipal”

Inca o intoxicatie marca Romeo Stavarache. Cu bataie spre tinta predilecta a primarului de Bacau: administratia Sechelariu. In numarul de luni al „Ziarului de Bacau”, in articolul intitulat „Stadion ultramodern la Bacau”, se scrie ca „noul stadion este necesar deoarece actualul teren nu are baze sportive de antrenament si nu poate fi omologat, ele facand obiectivul schimburilor de terenuri din timpul administratiei Sechelariu”. In sprijinul acestei idei legate de imposibilitatea acordarii licentei de functionare este amintita o observatie facuta de primarul Romeo Stavarache. De asemenea, autorul articolului face trimitere la o remarca a presedintelui FRF, Mircea Sandu, „care a spus clar ca fara baza de antrenament un stadion nu poate fi omologat. Intr-un cuvant, adio competitii europene de orice fel”. Fals.



Exemplul Giulesti

In manualul de licentiere a cluburilor nu se face insa referire la faptul ca un stadion trebuie sa aiba baza de antrenament in imediata sa proximitate. Elocvent este exemplul stadionului „Valentin Stanescu” (fostul „Giulesti”). Desi nu dispune nici de suficiente locuri de parcare si nici de o baza de antrenament in imediata apropiere, arena gazduieste cu regularitate meciuri in cupele europene, ultimul joc desfasurandu-se in urma cu o saptamana, in cadrul Cupei UEFA. De altfel, in urma cu trei ani, pe acest stadion s-a disputat partida dintre selectionatele Romaniei si Olandei, contand pentru preliminariile Mondialului din 2006.

Ignoranta

La capitolul 7.4 din manualul de licentiere, intitulat „Criteriile definirii stadionului”, singurele precizari legate de baza de pregatire se intalnesc la punctul 13 B, acolo unde se vorbeste de „Facilitatile de antrenament” si de obligativitatea ca „terenurile de antrenament sa fie puse la dispozitia clubului pe perioada intregului an competitional”. In acest sens, este suficient sa amintim de faptul ca echipele care evolueaza pe „Municipalul” bacauan au la dispozitie ca terenuri de antrenament cele apartinand Bazei „Letea”. Interesant e ca autorul articolului aparut in „Ziarul de Bacau” opineaza ca „Baza Letea este si ea pe chituci”, ignorand faptul ca sala de lupte, pentru a lua doar un exemplu, a fost modernizata anul trecut.

Infirmari

Contactat in urma cu doua zile, presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat pentru „Desteptarea” ca apreciaza construirea unui nou stadion in Bacau, dar a infirmat cele aparute in „Ziarul de Bacau” referitoare la imposibilitatea omologarii „Municipalului” din cauza lipsei bazelor de antrenament. Directorul general al Federatiei, Ionut Lupescu, si-a manifestat dezaprobarea fata de nivelul de degradare inregistrat in ultimii ani de stadionul „Municipal”. „E pacat ca nu se fac eforturi pentru o minima reconditionare a actualei arene pana la terminarea celuilalt stadion”, a declarat directorul general al FRF.

Alte interese

Cu tencuiala cazuta, cu apa infiltrandu-se din tavan la fiecare ploaie si cu scaunele rupte, stadionul „Municipal” se degradeaza in mod vizibil de la o zi la alta. Desi se afla in patrimoniul Consiliului Local, structura sportiva e ignorata total de alesii urbei. Mai mult, acestia se folosesc de tot felul de intoxicari (vezi imposibilitatea de licentiere a stadionului din cauza lipsei unei baze de antrenament, rezultanta directa a schimburilor de terenuri facute pe perioada administratiei Sechelariu), pentru a legitima lasarea in paragina a arenei. Vrand-nevrand, pana la terminarea complexului sportiv din Cartierul CFR, „Municipalul” ramane principalul stadion al Bacaului. Si, din pacate, si cel mai degradat.Scris de Dana Popa / Dan Sion.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img