18 octombrie 2024
ActualitateOre suplimentare de 700 milioane

Ore suplimentare de 700 milioane

@ Seful Serviciului de Achizitii din Primarie a stat la serviciu si 24 de ore din 24

Razboi intre Primaria Bacau si Curtea de Conturi. Expertii de la Directia de Control Financiar Ulterior sustin ca unii dintre salariatii Serviciului de Achizitii au primit ilegal bonusuri financiare din contul de finantare a lucrarilor de investitii. Potrivit listei cu orele suplimentare, se pare ca seful serviciului a avut perioade cand a muncit 24 de ore din 24. Prejudiciul estimat se ridica la peste 700 milioane lei vechi.



Dupa verificarea bilantului contabil pentru anul 2007, expertii de la Curtea de Conturi Bacau au descoperit ca bugetul Primariei Bacau a fost prejudiciat in mod serios. Pe langa faptul ca salariatii au primit ilegal 600 de lei pentru tinute, alimente si tot felul de sporuri, specialistii de la Directia de Control Financiar Ulterior au constatat ca as-a umblat” si la contul de finantare a lucrarilor de investitii in constructii si reabilitari de strazi. Concret, se pare ca unii angajati ai Primariei, membri in comisiile de licitatie pentru organizarea licitatiilor, au primit un onorariu de 242.214 lei, din care suma de 67.996 lei reprezinta credite utilizate nejustificat pentru plata unor salariati ai Serviciului de Achizitii. aMembrii comisiilor de evaluare a lucrarilor de investitii au fost desemnati prin dispozitii ale primarului. Ulterior, in baza referatelor s-au completat deconturi cu orele prestate de fiecare membru participant in comisiile de licitatie. Din verificarile efectuate, deschiderea ofertelor s-a desfasurat in timpul programului de serviciu”, sustin expertii de la Curtea de Conturi.

Ore suplimentare pentru sarcinile de serviciu

De pomina este cazul sefului de serviciu care a participat la majoritatea comisiilor de evaluare, primind astfel un onorariu consistent. aPotrivit referatelor, persoana in cauza a ajuns in unele luni sa presteze chiar 24 de ore pe zi. La nivelul Primariei exista un compartiment specializat care este salarizat in conformitate cu sarcinile de serviciu, tocmai pentru organizarea activitatii de achizitie. In consecinta, respectivii salariati nu pot primi bani in plus pentru aceeasi activitate”, precizeaza reprezentantii Directiei de Control Financiar Ulterior. Prejudiciul constatat de specialistii Curtii de Conturi este de 67.996 lei, la care se adauga si o dobanda de 6.093 lei, iar principalii vinovati de aceasta gaura in buget sunt considerati seful Serviciului Achizitii, directorul tehnic al Primariei Bacau, directorul Directiei Juridice, seful Seviciului Juridic, directorul economic si fostul viceprimar Neculai Onica. aPotrivit HG 1179/2002 se includ cheltuielile ca plata a onorariilor membrilor desemnati in comisiile de evaluare, ceea ce la o logica simpla si elementara rezulta ca legiuitorul a prevazut si permis plata acestor onorarii”, a fost explicatia sefului Serviciului Achizitii. Reprezentantii Curtii de Conturi au sesizat insa instanta si au cerut stabilirea raspunderii juridice a persoanelor care se fac vinovate de gaura din bugetul Primariei Bacau.Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img