18 octombrie 2024
ActualitateInspectia Muncii nu-si face treaba / Atacul ministrului

Inspectia Muncii nu-si face treaba / Atacul ministrului

Noul ministrul al Muncii, Mariana Campeanu, a spus, marti, intr-o dezbatere despre drepturile la locul de munca, ca Inspectia Muncii nu isi respecta nici 50 la suta dintre atributii si nu controleaza cu adevarat respectarea securitatii in munca.

In opinia ministrului Muncii, nu este controlata munca la negru, in acest caz fiind necesare controale inopinate si masuri mai dure pentru cei care incalca legea. aMasurile ar trebui sa fie mai aspre, la a doua abatere firma ar trebui inchisa”, a spus Mariana Campeanu. aInspectia Muncii nu-si indeplineste rolul, nici jumatate din atributii, aceasta transformandu-se intr-un instrument in cartile de munca. Inspectorii nu controleaza cu adevarat respectarea securitatii in munca, iar daca controleaza si impun anumite masuri, acestea nu se respecta”, a precizat Mariana Campeanu. Aceasta a afirmat si ca ar trebui incurajata flexibilitatea pe piata muncii. aIn Romania, se pastreaza ideea de a merge la un loc de munca sigur si prost platit, noi nu oferim oamenilor posibilitatea de a-si schimba meseria. Ar trebui creat un numar mai mare de locuri de munca, dar nu trebuie sacrificata calitatea acestora”, a mai spus ministrul Muncii.



Se vrea modificarea legislatiei

Mariana Campeanu a amintit ca este in discutie modificarea legislatiei privind Inspectiei Muncii, securitatea in munca si cea a accidentelor la locul de munca, si in acest sens ar trebui sa existe un dialog constructiv intre sindicate, patronate si Guvern. Potrivit presedintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu, drepturile la locul de munca in Romania sunt doar la nivel declarativ. aLegislatia nationala ar trebui pusa de acord cu codul muncii, pentru ca exista unele neconcordante”, a spus Hossu.
Scris de DSA



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img