18 octombrie 2024
ActualitateIn razboi cu propriul copil

In razboi cu propriul copil

@ O batrana vrea sa-si evacueze fiul din casa

Maria Cirnu, de 71 de ani, din Buda, comuna Blagesti, nu a crezut ca va ajunge vreodata sa-si renege unul dintre copii. Desi se afla la varsta cand ar trebui sa aiba grija de nepoti si de suflet, femeia umbla prin salile de judecata, incercand sa convinga magistratii ca nu poate convietui sub acelasi acoperis cu fiul ei. aAm trei copii, doua fete si un baiat, plange femeia. Toti s-au asezat la casele lor, baiatul tocmai la Sighetul Marmatiei, iar fetele mai aproape de mine. In 1991 a decedat sotul si toata greutatea intretinerii gospodariei a ramas pe umerii mei. Lucrurile s-au schimbat, atunci cand fiul meu si-a vandut tot ce a avut si a venit in Buda. Mi-a spus ca isi va cumpara o casa acolo in sat si m-am bucurat”. Batranica spune ca a fost suficient sa-si primeasca fiul in casa, ca lucrurile s-au schimbat total. Barbatul nu si-a cautat locuinta si a inceput sa aiba un comportament neadecvat fata de batrana lui mama. aA inceput sa ma injure si sa ridice mana la mine. Mi-e frica de el. Eu nu l-am crescut asa. Dar s-a schimbat”, se jeluie babuta.



Babuta se incuie in casa, de frica fiului violent

Batrana mama chiar nu stie cum sa faca sa fie bine. A incercat de multe ori sa inchida ochii si sa-si accepte copilul asa cum este el. Chiar i-a permis sa faca niste imbunatatiri casei, sperand tot timpul ca barbatul se va da la brazda. aNici pomeneala de asa ceva. Eu trebuie sa stau cu usa incuiata de frica lui. Nici la bucatarie nu am acces”, spune femeia. Mai mult, acum barbatul ii pretinde Mariei Cirnu sa-i dea 250 milioane de lei vechi, cat a investit in casa batraneasca. aA venit cu niste hartii intocmite de un expert din care rezulta ca a utilizat pentru niste modernizari zeci de saci de ciment si alte materiale de constructie. Nici daca ridica din temelie casa nu se foloseau atatea materiale de constructie”, declara septuagenara.

aNu e rea vointa”

Cum relatiile cu fiul ei deveneau tot mai tensionate, anul trecut Maria Cirnu a apelat la justitie. aAm cerut evacuarea lui. Am actele necesare si de aceea m-am dus cu inima deschisa in instanta. Dar am constatat ca nimeni nu baga in seama o femeie batrana. Judecatorii nici nu ma lasau sa deschid gura. Voiam sa ma apar, sa explic cum stau lucrurile, dar degeaba. Procesul s-a judecat din august, dar nici acum nu am pronuntarea. Am fost la Judecatoria Buhusi de nu stiu cate ori. Toate usile mi s-au inchis in nas”, spune septuagenara. aNu e rea vointa, numai ca suntem putini si volumul de munca pe fiecare magistrat este foarte mare. Intamplator, judecatorul care trebuie sa dea motivarea in acest caz are cele mai multe dosare dintre toti”, explica judecatorul Ana Maria Candet, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Buhusi.Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img