Stiinta a devenit, pe zi ce trece, din ce in ce prezenta in vietile noastre. De fapt, cred ca ea nu a lipsit niciodata. A existat chiar si in momentele in care umanitatea abia articula câteva sunete, doar ca nu existau ochi si pentru ea.
De-a lungul timpului, s-au descoperit tot soiul de instrumente care sa ne ajute sa ne facem traiul cât mai confortabil, dar mai ales pentru a scapa de multe dintre durerile care ne-au amarât vietile. Din pacate, multe dintre aceste mari descoperiri nu au aparut la timpul potrivit.
Astfel ca oricine dintre noi cred ca a pierdut pe cineva drag, tocmai pentru ca nu existau, la vremea respectiva, resurse care sa-l salveze. Nu sunt neaparat adeptul teoriei conspiratiei, dar un gând tot imi da ghes, intrebându-ma cu insistenta de ce aceste minuni apar atât de rar si nu tocmai la momente decisive, ci pur si simplu, ca la ruleta.
Incercând sa-mi ofer un raspuns, pot spune ca ele ar putea avea legatura si cu cei din industria medicinei. Ma refer, in special, la marii producatori de medicamente, un domeniu al economiei mondiale care ruleaza afaceri de biliarde de dolari. Interesul poarta fesul. E ca si in cazul automobilului cu apa, aer sau orice alt carburant decât cel obtinut din petrol, care se incapatâneaza sa fie inventat. S-au e descurajat sa apara.
Ca si in cazul petrolistilor, interesul concernelor farmaceutice este de a continua afacerea cu astfel de produse sintetizate, in loc sa ofere cheile unor vindecari sigure si fara cheltuieli prea mari. Altfel, mi-e greu sa cred ca marii imbogatiti ai planetei, cu foarte multe zerouri atasate la cifrele din conturile bancare, nu ar fi avut acces sigur si fara oprelisti la aceste megadescoperiri.
Pentru ca, in ciuda bogatiilor acumulate, miliardarii Terrei au raposat, ca mai toti pamântenii de rând, de multe ori, in chinuri cumplite. Pentru ca, la urma urmei, boala nu are constiinta, ataca pe oricine.
Din fericire, insa, Divinitatea ne-a trimis inca o minune care acorda perspective mult mai largi celor aflati in nevoi: celulele stem, aceste uluitoare parti ale organismului care au reusit, in scurtul timp de când au aparut in lumina umanitatii, sa salveze vieti. Este, realmente, o procedura revolutionara, care ajuta nesperat de mult, dar care, din pacat, deocamdata, nu este la indemna orisicui, date fiind costurile extrem de ridicate de prelevare si, mai ales, conservare.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.