18 octombrie 2024
ActualitatePrimaria ataca in forta Centrul „George Apostu"; / Cultura izolata de hienele...

Primaria ataca in forta Centrul „George Apostu”; / Cultura izolata de hienele liberale

Dupa ce in ultima sedinta a Consiliului Local liberalii au incercat din rasputeri, din fericire fara reusita, sa-si treaca in subordine Centrul de Cultura „George Apostu”, acum autoritatile locale au trecut la represalii. Singura cale de acces catre institutia de cultura a fost blocata fara nicio justificare din partea primariei.
Calea de acces de langa Insula de Agrement a fost blocata ieri de autoritatile locale. Un „cerber” al Politiei Primariei sta de „sase” si ia la intrebari pe oricine doreste sa intre cu masina catre Centrul de Cultura „George Apostu”. O situatie deloc normala, care se incadreaza insa perfect in comportamentul liberalilor. Blocarea cailor de acces pare sa fie un fel de raspuns in forta al primariei fata de refuzul unora dintre consilieri de a accepta trecerea terenurilor de la „George Apostu” in subordinea administratiei locale. Acum, accesul la Centru tine integral de bunavointa Politiei Primariei, care decide cine si cum are acces in zona. Cealalta intrare a institutiei de cultura fiind blocata de o serie de lucrari ale primariei, angajatii si vizitatorii institutiei de cultura trebuie sa dea raportul legat de scopul si durata vizitei, in speranta ca le va fi permis accesul. Poate ca autoritatile care nu au mai nimic in comun cu fenomenul cultural, habar nu au ca la „George Apostu” au loc evenimente cu participari prestigioase din tara si strainatate, care nu pot veni in Bacau in functie de orarul Politiei Primariei. Actiunea nejustificata a autoritatilor locale este un abuz clar, motivat doar de frustrarile cauzate de imposibilitatea de a-si intinde ghearele si asupra Centrului „George Apostu”, care i-ar imbogati pe multi.

„O actiune lipsita de sens”



Directorul Centrului de Cultura „George Apostu”, Gheorghe Popa, ne-a declarat ca initiativa primariei bacauane este „o actiune lipsita de sens, intolerabila si lipsita de cel mai elementar simt al civilitatii in raporturile cu o institutie de talia Centrului George Apostu. Este neelegant si nefiresc. Cum poate fi obstructionat accesul intr-o institutie publica? Pe strada Crangului, care are cateva zeci de metri, se lucreaza de doua luni, si acum este blocata si cealalta cale de acces. Este un act totalmente ilegal. Daca ai o intentie de acest gen, anunti inainte si se cauta solutii.” Gheorghe Popa a precizat ca va organiza in perioada urmatoare o conferinta de presa in care va prezenta situatia reala a patrimoniului Centrului, cel dorit foarte insistent de afaceristii din politica bacauana. Dupa cum bacauanii s-au obisnuit deja, eleganta nu este un punct forte al administratiei locale. Demonstratiile de forta, justificate de interese dubioase, sunt mai apropiate liberalilor care incearca din rasputeri transformarea Bacaului intr-o feuda la dispozitia lor.Scris de Emilian Berceanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img