19 octombrie 2024
Actualitate Veterinarii au intrat in priza

Veterinarii au intrat in priza

Puscarie pentru bucatarii care gatesc carne de porc neverificata

Detinatorii de animale care fac sacrificari in gospodarie fara sa avertizeze veterinarul sunt buni de plata. Dupa cazul de trichineloza
depistat saptamana trecuta, soldat cu decesul unei persoane si spitalizarea altor 11, inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor sufla si-n iaurt. Consumatorii de carne infestata raman cu sechele toata viata.



Dupa decesul lui Ionel Onitoiu, din Valea Seaca, care a sfarsit ca urmare a consumului de carne de porc infestata cu trichinela, veterinarii bacauni au intrat in alerta. Pe langa faptul ca interzic folosirea carnii provenita din sacrificarile de animale din propria gospodarie, inspectorii de la Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau atrag atentia si asupra masurilor preventive pentru prevenirea cazurilor de imbolnavire de trichineloza. aCei ce organizeaza nunti, botezuri si mese fesive sunt obligati sa foloseaca in pregatirea meniurilor numai produse alimentare cumparate din surse autorizate unde se asigura un control sanitar- veterinar al produselor. Utilizarea in pregatirea meniurilor de produse neverificate sanitar-veterinar, avand ca rezultat imbolnavirea mesenilor, constituie infractiune si se pedepseste conform legislatiei”, precizeaza Vasile Zaharia, directorul DSVSA Bacau. Veterinarii spun ca omul se imbolnaveste de trichineloza dupa consumul de carne infestata de porc, mistret sau urs, insuficient fripta sau fiarta, sarata ori afumata. Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img