18 octombrie 2024
Actualitate Baliverne si secretomanie

Baliverne si secretomanie

CET si Primaria, razboi rece cu Bacaul

Intalnirea dintre reprezentantii Primariei Bacau, ai CET si ai asociatiilor de proprietari a inceput cu multe semne de intrebare si s-a incheiat cu nemultumiri strigate in gura mare. Chiar de la usa, echipa de la Trustul Media aDesteptarea” a fost oprita de gardieni. Acestia aveau ordine precise sa nu ne permita accesul in sala. In cele din urma, cameramanului i s-a dat voie sa filmeze, dar numai inainte de inceperea sedintei. Pe parcursul intalnirii, misterul a fost spulberat. Secretomania ascunde de fapt
incompetenta autoritatilor care propun asociatiilor de proprietari un nou sistem de facturare a caldurii, imposibil de aplicat la aceasta ora.



Intalnirea a debutat cu stangul. La usa salii, primaria si-a instalat cerberi care sa nu permita accesul reporterilor de la Trustul Media „Desteptarea”. Dupa minute de asteptare, viceprimarul Constantin Draganuta a ridicat interdictia. A impus insa cameramanului sa filmeze doar inainte de inceperea sedintei, nu si in timpul acesteia. Primaria a incercat astfel sa ascunda sub pres problemele asociatiilor de proprietari si relatia incordata dintre acestea, CET si primarie. Tema principala a intalnirii a fost noul sistem de conventii intre CET si proprietarii apartamentelor. Acestea sunt de fapt acte aditionale la contractul dintre furnizorul de agent termic si asociatiile de proprietari.

CET vrea, asociatiile
nu se lasa

„Autoritatea in domeniul serviciilor publice ne obliga sa incheiem aceste contracte, iar o hotarare a Consiliului Local Bacau din august ne ofera un termen de 6 luni, a declarat Vasile Dragusanu, directorul CET. Pana pe 1 octombrie, asociatiile trebuie sa depuna la noi cerere prin care sa solicite incheierea conventiilor.” Locatarii care semneaza aceste conventii scapa de obligatia de plata a penalitatilor facturate de CET de la infiintarea sa, in 2002. La randul lor, sunt obligati ca, in termen de 3 luni de la semnarea conventiilor, sa-si achite debitele la CET. Noua propunere a autoritatilor nu este privita cu ochi buni de presedintii si administratorii asociatiilor de proprietari. „Sa fie clar: pretul caldurii nu va scadea si nici calitatea serviciilor nu va creste, ne-a declarat Vasile Juncu, presedintele Asociatiei de proprietari 202. Solutia nu este o hartie intre CET si locatari, ci realizarea promisiunilor: distributia pe orizontala a agentului termic, reabilitarea termica si modernizarea sistemului de termoficare”.

Plus

Conventiile de plata instituie o legatura directa intre CET si consumatori, fara intermediarii de la asociatiile de proprietari. Locatarii primesc acasa facturile emise de furnizorul de agent termic si platesc suma aferenta la casieriile pe care societatea le va deschide in oras. Consumul de agent termic va fi mai bine evidentiat pe fiecare apartament. Rau-platnicii vor fi actionati in instanta de CET si debransati. Banii pentru agentul termic vor ajunge la CET, nu la alti furnizori, dupa sistemul platilor preferentiale practicat in asociatii.Scris de Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img