18 octombrie 2024
ActualitateConsizo-Serv: „Calitatea, pe primul plan"; / Profesionalism, termene respectate si garantie

Consizo-Serv: „Calitatea, pe primul plan”; / Profesionalism, termene respectate si garantie

Consizo-Serv SRL. O firma cu peste 100 de angajati, o cifra de afaceri care depaseste 6 milioane de lei (60 de miliarde), un patrimoniu de 850.000 lei (8,5 miliarde lei vechi) si un profit in anul trecut de aproape 700.000 lei (7 miliarde lei). Cifrele acestea sunt graitoare, dar reputatia firmei spune mai mult de atat. Consizo-Serv nu este doar un nume. Poate fi un sinonim pentru profesionalism si calitate.

Societatea Consizo-Serv SRL a fost infiintata in luna aprilie 1997. A preluat activitatea si patrimoniul societatii Comimpex, dar si visul omului care a pus pe picioare afacerea: Constantin Avram. aComimpex a fost prima mea firma, infiintata in 1992, rememoreaza cu nostalgie Constantin Avram, Pitu pentru foarte multi dintre cunoscuti. Am intrat in afaceri cu activitati de sanatate publica, deratizare si dezinsectie. Cu doi oameni, o bicicleta si multa munca dupa programul de lucru la IMU.” In ciuda celor care au strambat din nas sau au ras de afacerea tanarului inginer Avram, ideea s-a dovedit cu noroc, iar truda i-a fost rasplatita. Un contract, doua, tot mai multe, bani investiti cu pricepere si in 1993, Pitu Avram renunta la serviciul de la stat.



Cu pasi marunti spre succes

In ciuda tuturor piedicilor din capitalismul salbatic pe care il experimentam dureros de 18 ani, in 1997, din Comimpex se nastea o alta firma, cu un viitor de exceptie: Consizo-Serv. aAm intuit ca pe piata constructiilor este loc pentru cei care vor sa munceasca cinstit si bine.” A inceput cu hidroizolatii si a implementat in Bacau tehnologia moderna care a luat locul butoiului cu smoala si a cartonului lipit pe acoperis. Numai intr-un singur an, 1998, Consizo a montat 100.000 de metri patrati de membrana hidroizolanta. Firma a cunoscut o crestere economica de 350% fata de 1997, anul infiintarii. aAm pornit cu 2 salariati si avem acum 108. Consizo este o firma cu o evolutie lenta dar sigura, dupa principiul pasilor marunti. Nu ne-am propus boom-uri, ci o dezvoltare armonioasa. Am trecut in timp de la hidroizolatii la amenajari interioare, iar apoi la lucrari de infrastructura, suprastructura si constructii metalice”.

O firma pentru profesionisti

O firma cu o asemenea evolutie pare intruchiparea visului american pe pamant romanesc. In spatele succesului se ascunde insa o lupta acerba cu mentalitatea oamenilor si cu legislatia greoaie, absurda. aAvem o mare problema cu forta de munca. Este o fluctuatie fantastica. Este greu sa gasesti profesionisti. I-am cautat, ii avem si incercam sa-i pastram. Clientii nostri sunt tot mai pretentiosi. Stiu ce vor. Raspunsul nostru nu se lasa asteptat. Le oferim calitate, termene de executie ferme si garantie. Din pacate, nu exista un cadru legislativ care sa stopeze concurenta neloiala. In plus, traim intr-un mediu fiscal care nu este predictibil. Este greu sa rezisti”. Drumul ascendent al firmei Consizo demonstreaza insa ca reteta aplicata inca de la infiintare este cea viabila. aDeviza noastra este: aCalitatea, pe primul plan!a”, spune Constantin Avram. Aceste cuvinte nu sunt un slogan, ci elemente dintr-o ecuatie. Aceea a succesului binemeritat.

Respect fata de angajati si partenerii de afaceri

O firma inseamna patrimoniu, cifra de afaceri, profit, portofoliu. Dar nu doar atat. In spatele numelui se afla zile lungi de munca si nopti de nesomn. Inseamna angajati, dar si lideri. aSotia mea, Rodica, este administratorul, iar eu sunt asociat unic. Muncim cot la cot, de dimineata in noapte. Impartim satisfactiile, dar si greutatile”. O cifra de afaceri de milioane nu inseamna zero probeme. aAm de recuperat miliarde de la stat, dar sunt penalizat tot de stat daca imi achit obligatiile cu intarziere”. Oricate greutati ar intampina, familia Avram si Consizo merg mai departe. De altfel, Constantin Avram a fost toata viata un luptator. A muncit de mic, de la 11 ani, s-a intretinut singur in facultate, student fiind a descarcat vapoare in port, a locuit intr-un camin de nefamilisti. Cu perseverenta, a pus bazele unei afaceri care este una dintre cele mai prospere din oras, are o familie reusita, o activitate politica si administrativa de succes si parteneri care respecta numele Consizo si pe cei care sunt sufletul firmei, familia Avram. Scris de Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img