18 octombrie 2024
ActualitateCel mai grav accident de circulatie din ultimii 7 ani

Cel mai grav accident de circulatie din ultimii 7 ani

Sfarsit de drum pentru cinci tineri

Grozavia s-a petrecut dimineata, la ora 2.45. Cei sase tineri se deplasau spre directia Comanesti, iar conducatorul autoturismului, Valentin Spataru, de 24 de ani, din comuna Balcani – sat Frumoasa, nu a tinut deloc cont de restrictiile de viteza si nici de carosabilul umed. Chiar la intrarea in oras, intr-o curba, tanarul nu a mai putut controla bolidul, iar acesta s-a izbit violent intr-un pod de cale ferata. Impactul cu betonul a fost nimicitor. Un sofer aflat in trafic, ingrozit de imagine, a sunat la 112. „Am vrut sa intru aici pe strada si am vazut masina in mijlocul drumului. Era o imagine de cosmar. Am sunat imediat la 112. Unul dintre tineri avea capul scos pe geam. Nu m-am apropiat de masina, ci am sunat la Serviciul de Interventii”, a declarat inca speriat de cele vazute Andrei Varga, un sofer de TIR, care tranzita zona.
Imagini de cosmar



La fata locului au intervenit imediat agentii de Politie si Descarcerarea. Atat conducatorul auto cat si Cristian Cosferent, de 26 de ani, Gabriel Dumea, de 19 ani, Vasile Beta, de 20 de ani, David Gabriel, de 19 ani, au murit pe loc. Toti tinerii sunt din Balcani – Frumoasa. „Conducatorul autoturismului se afla intr-o Dacia Logan. Cand a intrat pe DN 12 A, la intersectia strazilor Combinatului cu Moldovei, a derapat si a intrat violent in pod. Singurul tanar care a supravietuit a fost transportat la spital in stare de soc”, a precizat de la locul accidentului si subcomisar Mihai Saulea, de la Serviciul Politiei Rutiere Bacau. Pompierii militari au intervenit pentru scoaterea victimelor din masina si eliberarea carosabilului. „Am inlaturat masina, nu am fost pericol de explozie. Un accident deosebit de grav”, a declarat sublt. Alexandru Balica, ofiter Garda Interventie Comanesti.

Un singur supravietuitor

Al saselea pasager din masina mortii, Irinel Cornel Cosferent, de 24 de ani, este in momentul de fata internat la spitalul din Moinesti, la sectia de Terapie Intensiva. „Era in stare de soc, a explicat si asistenta medicala din salon, Roxana Frant. In soc traumatic, incoerent. L-am sedat. Intreba mereu unde este si ce s-a intamplat”.

Cel mai grav

Cu greu politistii au putut scoate cateva cuvinte de la singurul supravietuitor din accident. Inca nu se stie cu exactitate ce s-a intamplat. Cert este ca masina a avut viteza mare. Acul vitezometrului s-a oprit la 110 km/h, ceea ce inseamna ca viteza de deplasare era mult mai mare, iar impactul, devastator. Autoturismul a fost distrus in proportie de 95 la suta. Cu greu s-a aflat si identitatea victimelor, pentru ca numai doua dintre ele aveau actele de identitate asupra lor. Inca nu se stie daca soferul si pasagerii se aflau sub influenta bauturilor alcoolice. „Accidentul s-a produs pe fondul neadaptarii vitezei pe un sector de drum in curba in conditiile de carosabil umed”, a afirmat si subinsp. Narcisa Butnaru, ofiter la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau. Ancheta politistilor pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor teribilului eveniment rutier continua. Ofiterii spun ca este cel mai grav accident rutier petrecut in judetul Bacau in ultimii sapte ani.Scris de Roxana Neagu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img