19 septembrie 2024
ContrasensIntrebari – capcana in care se prind prostii

Intrebari – capcana in care se prind prostii

Nu faceti greseala de a-i considera pe cei din jur mai inteligenti decât voi. Pentru ca, de cele mai multe ori, nu sunt. Doar dispun de o doza imensa de tupeu cu care incearca sa va prosteasca. Nu-i lasati si apelati cu incredere la intrebarile de mai jos.

“De ce?” e spaima lor. Pentru ca-i obligi sa incerce sa gândeasca. Asa cum intr-o criza de bila, organismul se moleseste pentru ca toata energia este folosita pentru remedierea situatiei, in cazul prostului, intrebarea asta il va bloca pentru ca toti neuronii sai vor incerca sa gaseasca un raspuns cât mai adecvat.



Sa zicem ca treci pe strada relaxat si iti apare in fata unul din astia. “N-ai voie sa treci/ faci poze/ cânti/porti sapca pe aici”, iti spune agresiv el.

“Da’ de ce?” – il vei intreba. Oamenii de genul asta, care inventeaza restrictii nu se obosesc sa-si faca planul din timp. Ei stiu una si buna: vor sa impuna o restrictie si cu asta basta. De aceea, când ii veti intreba motivul pentru care n-ai voie cu sapca pe strada nu vor avea pregatit un text de lege pe care sa-l invoce, asa ca vor cita vag existenta unui act normativ: “Asa e legea/ decretul/ hotarârea”.

Evident, urmeaza contralovitura: “Unde scrie?”. Nimic nu enerveaza mai mult un ins care se da autoritar decât o solicitare de a explica izvorul autoritatii sale. Pentru ca, in 99% din cazuri, autoritatea este inventata. El, marele politician/ profesor/ politist/ intelectual / om de cultura/ trecator a decis ca este investit prin gratie divina sa interzica fluieratul in spatii publice. Si unde scrie ca el trebuie sa interzica sa mai fluieri pe strada? Nicaieri, evident.

Asa ca urmeaza lovitura decisiva: “Cine sunteti Dvs?”. Cu asta aproape l-ai bagat in corzi. Pai cine sa fie? De cele mai multe ori va refuza sa se legitimeze. Ca e autoritate si nu poti sa-l iei tu la unspe’ metri. Ca daca ii ceri lui actele, trebuie sa i le arati tu intâi, iar daca-l intrebi cum il cheama, va trebui sa te prezinti tu primul.

Ceea ce e fals. Iar el stie ca tu stii ca el stie. Si in punctul asta trebuie sa fii atent pentru ca e punctul in care prostul cedeaza. Asa ca, dupa ce l-ai enervat cu intrebarile astea pentru oameni inteligenti, este cazul sa faci pasi rapid pentru ca de-acum prostul devine imprevizibil!

Si daca nu te feresti la timp, ti-o iei peste bot.

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img