18 octombrie 2024
ActualitatePolitist trimis in judecata pentru fals / Seful de post din Plopana...

Politist trimis in judecata pentru fals / Seful de post din Plopana a masluit o declaratie, ca sa scape de dosar

Ca sa scape de un dosar in lucru si sa nu-l mai bata sefii la cap, seful de post de la Plopana a recurs la o infractiune. Agentul sef adjunct Stefan S. a intocmit o declaratie in numele victimei si a trimis cazul la Parchet cu solutia de neinceperea urmaririi penale. Procurorii s-au sesizat
ca semnaturile de pe declaratii nu coincid si au declansat o ancheta.

Totul a plecat de la plangerea lui Mircea P., din comuna Plopana, care a sesizat Postul de Politie din localitate ca a fost victima unui furt. Localnicul s-a plans ca persoane necunoscute i-au intrat in locuinta, lasandu-l fara 2.300 de lei si un telefon mobil. Plangerea a fost inregistrata la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau, iar pentru ca principalul suspect era detinut in Penitenciarul Bacau, politistul caruia i se repartizase dosarul a propus repartizarea acestuia la Biroul Politiei Rurale. aDupa preluarea cauzei de catre Biroul Politiei Rurale, ofiterul a transmis catre Postul de Politie Plopana solicitarea de a proceda la desfasurarea de activitati specifice de cautare si citare a detinutului suspect. In baza acestei solicitari, inculpatul Stefan S., convins ca cercetarile vor fi anevoioase in contextul dat, s-a hotarat sa utilizeze o metoda mai simpla de solutionare a cauzei: aceea prin care partea vatamata, invocand gasirea bunurilor, revine asupra plangerii initiale”, precizeaza procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau care s-a ocupat de caz.



Seful de post a vrut sa scape de dosar, de gura sefilor

Agentul sef adjunct a facut o declaratie in numele lui Mircea P., in care a mentionat faptul ca a gasit banii intr-un abecedar. Prin urmare isi retrage plangerea initiala si nu mai are nici o pretentie fata de principalul suspect. Apoi, seful de post din Plopana a semnat in numele localnicului si al sotiei acestuia, a anexat documentul la dosar, iar acesta a fost trimis la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau cu propunerea de neinceperea urmaririi penale. Procurorul care s-a ocupat de caz a sesizat ca semnaturile de pe cele doua declaratii ale partii vatamate nu coincid si a dispus o ancheta. Asa s-a descoperit ca Mircea P. este de fapt plecat in strainatate, iar declaratia nu a fost intocmita de el. Pentru a se stabili cu exactitate cui apartine scrisul, in luna aprilie a acestui an s-a dispus efectuarea unei expertize grafologice. In situatia data, seful de post nu a mai avut scapare. aInvinuitul a avut o atitudine oscilanta pe parcursul urmaririi penale cu privire la fapta comisa. A recunoscut-o, dupa intocmirea constatarii tehnico-stiintifice, invocand in apararea sa necesitatea solutionarii cu operativitate a cauzei”, mai spune procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Recent, agentul sef adjunct Stefan S. a fost trimis in judecata pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img