18 octombrie 2024
ActualitateSuspiciuni „englezesti"; la ISJ

Suspiciuni „englezesti”; la ISJ

Calmul plat ce a dominat prima zi a repartizarii pe post a suplinitorilor calificati ramasi pe dinafara, a pensionarilor care vor cumul si a suplinitorilor necalificati s-a dovedit a fi numai linistea dinaintea furtunii. Fie ea si intr-un pahar cu apa. Apele s-au involburat in momentul in care a venit randul profesorilor de limba engleza sa-si aleaga o catedra.
Cei mai decisi in a-si striga nemultumirea au fost profesorii Adina si Marian Feraru (foto). Cei doi au promovat concursul de titularizare din luna iulie, dar oferta de la sedinta publica din luna august nu i-a multumit, motiv pentru care au amanat pana acum sa-si aleaga o catedra. Norocul parea, la inceputul saptamanii, a le surade, dar situatia s-a intors cu 180 de grade in numai 48 de ore. „Nu se poate asa ceva. Pur si simplu, pe 10 septembrie erau afisate pe Internet trei catedre complete si alte trei incomplete in municipiul Bacau si acum ele au disparut din lista”, au sustinut, la unison, Adina si Marian Feraru. Aceasta nu a fost, insa, singura ciudatenie sesizata de cei doi. „Anul trecut am avut catedra la Colegiul Economic. In august, cand am intrebat de ea, mi s-a spus ca a fost ocupata prin continuitate, ceea ce era, insa, imposibil, in conditiile in care eu nu am depus o astfel de cerere”, a mai spus Marian Feraru.
De partea cealalta, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) spune ca diferentele dintre posturile aparute pe Internet si cele din lista afisata, ieri, la sediul ISJ se datoreaza ministerului. „In lista afisata pe Internet nu au fost operate modificarile survenite in urma detasarilor aprobate in Comisia paritara de pe 5 septembrie. Asta pentru ca pana azi (ieri, n.r.) nu am avut acces la datele existente la minister”, a sustinut inspectorul de personal Ionel Ardeleanu. Cat priveste catedra de engleza de la Colegiul Economic „Ion Ghica” reclamata de catre Marian Feraru, aceasta apare in scriptele ISJ ca fiind ocupata prin detasare, pe 5 septembrie. „Potrivit metodologiei, profesorii care s-au titularizat pentru prima data anul acesta au dreptul sa ceara detasare, dar dupa 1 septembrie. Conform aceleiasi metodologii, solicitarile respective se rezolva in Comisia paritara ISJ – sindicate, nu in sedinta publica. Pe postul de la Economic s-a detasat Andreea Ciobanu, care, intr-o prima faza, s-a titularizat la Colegiul Tehnic aPetru Ponia din Onesti”, a declarat inspectorul de personal Constantin Nastac. Nimeni nu ne-a spus, insa, de ce la sedinta publica din luna august catedra respectiva nu a aparut pe liste, daca s-a ocupat de abia la inceputul lui septembrie.

Scris de Eduard Cucu





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img