18 octombrie 2024
ActualitatePodul de la Serbanesti a fost redeschis circulatiei / In sfarsit!

Podul de la Serbanesti a fost redeschis circulatiei / In sfarsit!

Ieri, intreaga floare a PNL a fost prezenta la inaugurarea Podului de la Serbanesti. Dupa aproape un an jumate de la inceperea lucrarilor, dupa patru termene limita nerespectate, podul a fost redeschis circulatiei in prezenta lui Calin Popescu Tariceanu. In sfarsit, autoritatile locale au reusit sa-si respecte fisa postului, fiind presati si de insistentele presei, in special ale Trustului Media Desteptarea.

Aproximativ trei sute de bacauani si zeci de liberali imbracati in costume scumpe si ochelari de soare fitosi au participat ieri la inaugurarea Podului de la Serbanesti. Asteptarea a durat din luna februarie, primul termen de finalizare a lucrarilor. Evenimentul a inceput cu o intarziere de un sfert de ora, premierul Tariceanu si primarul fiind personajele care au taiat panglica la pod. In discursul care a urmat Te Deum-ului oficiat de Ioachim Bacauanul, Tariceanu a multumit proiectantului, firmei de constructii si autoritatilor, desi parea ca nu cunoaste numele firmei cu care guvernul a fost atat de generos cu banii de la buget, cu toate ca actionarii acesteia fac parte din grupurile de interese liberale. aVreau sa multumesc tuturor celor care s-au implicat: proiectantului Iptana, firmei de constructii Aracade parca, si autoritatilor locale”, a spus Tariceanu. Primarul a declarat ca Podul de la Serbanesti este cel mai mare pod ridicat dupa Revolutie, omitand probabil ca cel de la Maracineni il intrece pe cel de la Bacau. Cum acolo s-a implicat direct presedintele Basescu, era de asteptat acest lucru.



Restrictii pana in octombrie

Desi s-a taiat panglica, vor exista in continuare restrictii de circulatie in ceea ce priveste masinile de mare tonaj, cel putin pana in luna octombrie. Deocamdata nu s-a dat si un raspuns clar cand va fi gata si pista pentru biciclisti. Interesant este ca la eveniment au fost adusi si cativa muncitori de la Arcada, imbracati cu uniforme curate si avand pe cap casti de protectie noi, sa se bucure ochiul premierului. La cateva minute dupa discursuri, alaiul oficial s-a deplasat la talpa pe pod, vizitandu-se si baracile muncitorilor de la Arcada. Imediat dupa, politia rutiera a dat drumul circulatiei tuturor masinilor mai mici de 3,5 tone. Cat priveste costurile finale, acestea au ajuns la aproape 35 de milioane de lei noi.

Costume scumpe, ochelari de fite

Inaugurarea podului a fost un bun prilej pentru liberalii mai mici sau mai mari sa-si etaleze costumele scumpe si ochelarii de soare de fite, chiar daca marea lor majoritate nu au avut de-a face nici macar o zi cu lucrarile de la pod. Printre ei s-a aflat si fostul ministru al Justitiei, Mihai Chiuariu, cel care va candida intr-un colegiu bacauan la parlamentarele din luna noiembrie. Chiuariu este cel care ii va lua locul lui Silvestru Dogaru, cazut in dizgratia presedintelui PNL. Scris de Ionut Avram



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img