18 octombrie 2024
ActualitateSalvarea are datorii la intretinere / Serviciul de Ambulanta, chirias intr-un apartament

Salvarea are datorii la intretinere / Serviciul de Ambulanta, chirias intr-un apartament

Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau (SJA) nu are sediu pentru birouri. Statia de pe strada 9 Mai abia poate adaposti dispeceratul si masinile din dotarea SJA. Conducerea si functionarii se muta din gazda in gazda. Acum, sunt chiriasi intr-un bloc de pe strada Mihai Viteazu (foto). Locatarii sunt nemultumiti de vecinatatea cu Salvarea. Permanent in criza financiara, SJA nu are bani nici macar pentru plata intretinerii.

Locatarii de pe scara F a blocului 4, strada Mihai Viteazu, sunt nemultumiti de faptul ca intr-un apartament de la primul etaj se afla sediul Ambulantei. „Desi avem interfon la scara, usa este permanent deschisa, pentru ca toti cei care au treaba la birouri sa poata intra cand vor, ne-a declarat unul dintre locatari. Intra foarte multe persoane straine in bloc. Nu ne simtim in siguranta”. Un alt locatar, Ion Macaiala, spune ca este anormal ca Ambulanta, un serviciu de o importanta vitala pentru judet, sa ajunga in situatia de a inchiria apartamente. „Noi nu le reprosam nimic angajatilor, care se poarta civilizat. Numai ca se perinda prea multi pe aici. Vin soferii cu masinile, blocheaza accesul in scara, locurile de parcare. Ar trebui ca autoritatile sa gaseasca o solutie.”



Inghesuiti ca sardelele si datori

16 oameni petrec cel putin 8 ore pe zi intr-un apartament de 80 de metri patrati. Alte zeci de persoane se perinda cu treburi prin birourile improvizate. Caldura este sufocanta, iar dosarele stau inghesuite prin toate colturile. Documentele contabile trebuie pastrate timp de 2 ani, asa ca este o adevarata piatra de incercare amenajarea unei arhive. „Am ajuns aici dupa ce am cautat sa inchiriem spatii mai potrivite pentru birouri, ne-a declarat dr. Sorin Enescu, directorul SJA. Nu am gasit chirie sub 1750 de euro. Aici platim 350 de euro pe luna.” De problema spatiului pentru SJA se vorbeste de mult timp. De 13 ani, SJA detine un teren pe strada Milcov, langa Pompieri. Daca s-ar construi acolo birouri si garaje, cele doua unitati de interventie ar putea conlucra, iar echipajele ar pleca impreuna la solicitari. „In 1997 s-a facut un proiect, dar acesta este depasit. Am facut demersuri la Consiliul Judetean pentru construirea unui sediu. Mi s-a raspuns sa sensibilizez si Ministerul Sanatatii. Saptamana trecuta am inaintat un memoriu la minister. Am aratat cat de grava este situatia noastra si asteptam”. Aflat in gaura financiara, SJA figureaza pe tabelul cu locatari si ca debitor la intretinere. In luna iunie, datoria era de 1604 lei. Acum, a mai scazut, dar cum SJA nu are in cont pentru ultimele 4 luni ale anului decat cate 1500 lei, este putin probabil ca banii vor ajunge la asociatia de proprietari.Scris de Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img