18 octombrie 2024
ActualitateApocalipsa in cel mai pur stil romanesc / Cum mi-am petrecut sfarsitul...

Apocalipsa in cel mai pur stil romanesc / Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii

La ora la care scriu aceste randuri, experimentul a inceput deja. Teoretic, de cateva ore ma tot astept sa ma inghita o gaura neagra. Imi cer scuze daca apare vreo greseala de redactare, dar daca s-a strecurat vreuna asta inseamna ca s-a terminat cu Terra si nu am mai apucat sa fac si corectura, iar acest articol va fi descifrat doar de martieni.

Sincer sa va spun, sfarsitul lumii a fost banal. Nu s-a petrecut nimic senzational, ma asteptam la ceva mult mai antrenant. Singura chestiune extraordinara a fost legata de faptul ca am vorbit pe messenger marti spre miercuri, pana la ora patru dimineata cu cea mai frumoasa fata pe care am cunoscut-o vreodata. In rest, rutina zilnica. Nici sfarsitul lumii nu este ce ar trebui in tara asta. Dimineata a inceput promitator. Stiri la televiziuni, experimentul in direct. Apoi, a sunat cineva la usa. M-am gandit ca e Apocalipsa, dar daca venea ce rost mai avea sa sune la usa? Am fost dezamagit. Nu era Apocalipsa, ci doi angajati ai unei companii de internet, telefonie si televiziune prin cablu. Au venit dupa doua luni sa-mi aduca un reciver. Hmmm, clar, e ceva necurat la mijloc! S-or fi gandit sa mi-l aduca acum, cand este sfarsitul lumii, ca sa faca misto de mine, sa nu ma pot bucura de minunile tehnicii. Nu-i nimic, daca vine sfarsitul lumii, nici eu nu le mai platesc abonamentul.



Plictis total la Centru

Ajuns la redactie, am rasfoit ziarele centrale. Aceleasi scandaluri, aceleasi declaratii ale politicienilor. Boc si Basescu, Vadim, Tariceanu, Preda, Voiculescu, aceleasi figuri plictisitoare care nu spun nimic nou. Plus un bonus mic. PC-ul a iesit in strada sa protesteze impotriva Apocalipsei. Niste baieti bine imbracati si plini de bani s-au agitat la Bucuresti, urland printr-o portavoce ca oamenii de stiinta au facut pactul cu Diavolul. Cam la fel cum a facut seful lor cu Securitatea. Astept cu interes iesirea lui Vadim care sa ne explice cum si-au dat mana evreii sionisti cu CIA si i-au convins pe masoni sa plateasca oamenii de stiinta sa distruga omenirea. Pana la redactarea acestor randuri, Vadim nu a iesit. Sunt profund dezamagit de Tribun. O fi ocupat omu” sa-i scuture scamele lui Basescu de pe sacou, iar Apocalipsa a trecut pe planul secund. In ajunul sfarsitului lumii, nationala de tineret si-a luat-o cu 3-0, Piturca e tot antrenor la nationala mare, iar in ziua Apocalipsei, peste cateva ore de la redactarea materialului pe care binevoiti sa-l cititi, va juca echipa nationala cu Insulele Feroe. Plictis total.

Bacauani fata in fata cu Apocalipsa

Ziua Apocalipsei a sosit in Bacau fara surle si trambite. Ma mir totusi ca a fost lasata sa intre fara acordul consiliului local majoritar PNL. Au scapat o afacere buna. Mai facea Ciubotariu niste pliante din bugetul local, le distribuia firma lui Sustac, Botezatu asfalta drumul pe care se deplasa Apocalipsa si toata lumea era fericita. Nu le-a iesit de data aceasta. Si totusi s-au petrecut niste lucruri care ar trebui sa ne puna pe ganduri: Benea a racit si nu a mai tinut conferinta de presa, Maria Basescu a fost la Saucesti, iar PSD si-a anuntat candidatii la parlamentare. Iar ca bonus, liberalii Mircea Fechet si Claudiu Nastasa se vor deplasa la Bruxelles sa culeaga fonduri europene. Poate aduce Apocalipsa ceva bun si vor creste fondurile in copacii din jurul Parlamentului European, sa le poata culege mai usor cei doi liberali. Am incercat un sondaj de opinie in randul bacauanilor. Intrebarea a sunat cam asa: Credeti ca Apocalipsa va aduce ceva bun? Raspunsurile au fost urmatoarele:
1. Nu, Apocalipsa va ocoli Bacaul, la fel ca si fondurile europene – 20 de procente.
2. Da, Apocalipsa ii va determina pe alesi sa nu mai fure – 15 procente.
3. Apocalipsa nu se va produce ca se scumpesc gazele – 10 procente.
4. Da, Apocalipsa va fi incantata de fantana arteziana cu palmier din centru si se va stabili in Bacau – 30 de procente.
5. Nu stiu/Nu raspund – 25 de procente.
Pe tot parcursul zilei am asteptat si o pozitie oficiala a primarului, prin care sa ne explice ca vinovata de lipsa apei calde furnizate de CET este Apocalipsa, sau eventual Sechelariu. Ea nu s-a produs, ceea ce dovedeste ca sfarsitul lumii e doar o gogorita. La fel ca si promisiunile din campanie. Si eu care ma pregateam sa nu mai platesc taxe…

Scris de Ionut Avram



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img