18 octombrie 2024
ActualitateRazmerita impotriva transportatorilor / Vor sa se planga lui Tariceanu

Razmerita impotriva transportatorilor / Vor sa se planga lui Tariceanu

Cetatenii comunei Nicolae Balcescu sunt in pragul unei rascoale. Oamenii acuza ca microbuzele care ii transporta in Bacau si inapoi nu respecta programul si ca sunt supraaglomerate, asa incat vor autobuze. Autobuze si nimic altceva. Ei ameninta ca vor bloca E 85 si ca se vor plange premierului Tariceanu, asteptat, azi, in Bacau.

Sub presiunea cetatenilor, care ameninta „duminica de duminica” cu blocarea circulatiei pe E 85, Anton Siler, primarul comunei Nicolae Balcescu, a cerut sprijinul Prefecturii Bacau, asta dupa ce a trimis doua adrese la CJ si una la ARR. Ieri, in sala mica a Prefecturii au fost invitate partile aflate in conflict, reprezentantii cetatenilor si cei ai transportatorilor, precum si institutiile implicate. Primarul comunei N. Balcescu, Anton Siler, viceprimarul Anton Dobos, doi consilieri locali, Daniel Florea, directorul ARR Bacau, si patronii a doua firme de transport s-au intalnit, ieri, cu subprefectul Constantin Scripat, care a incercat sa medieze disputa dintre localnici si transportatori. Numai din partea CJ, care aproba traseele, nu a participat nimeni. „Cetatenii din Balcescu nu vor altceva decat un transport decent”, a declarat primarul, insistand ca are „800 de semnaturi in spate”.



aErau 37 de calatori intr-un microbuz”

aAcest program de transport nu e facut de mine, sau de CJ, nici de ARR, a declarat Adrian Munteanu, Elis Camex SRL. A fost aprobat asa cum a fost propus de primar”. Evident, de fostul primar. „Daca nu exista cerere de microbuze, eu nu licitam”, a adaugat el. Constantin Scripat a precizat ca „asta e istorie” si ca trebuie cautate solutii: „Nicolae Balcescu e o comuna mare, dezvoltata economic, in care numarul societatilor creste de la o zi la alta, iar noi, urmare a sesizarilor primite, trebuie sa facem ceva”. Transportatorii sustin ca fac 60 de curse in loc de 44, cate sunt in program, circuland la 15 minute, nu la 30, insa cetatenii acuza ca seara se sta chiar si o ora in statie: „La program ne putem uita mult si bine, noi stim ca nu se respecta. Saptamana trecuta erau 37 de calatori intr-un microbuz. Nu fac fata”, a spus Cornelia Tancau, consilier. Locuitorii din N. Balcescu vin in oras cu zarzavat, lapte, la medic, la rude, insa cei mai multi sunt navetistii, angajati in Bacau, iar de luni li se adauga elevii. In microbuze „e ingramadeala”, nu se poate respira si, fiind prea pline, nu se circula in conditii de siguranta.

Unii cu licitatia, altii cu aglomeratia!

Adrian Munteanu, Elis Camex SRL, a insistat ca „se circula la 10 minute”, iar asta l-a iritat pe primar. aAdica astia 1000 de oameni sunt tampiti? Incep sa cred ca aveti spatele asigurat, de asta ne zambiti asa. Probabil ca va afla si premierul, cand va veni in Bacau”, l-a avertizat Anton Siler. Transportatorii stiu una si buna: au castigat licitatia electronica pe tara si presteaza un serviciu. Nu-i intereseaza faptul ca fostul primar nu a tinut seama de nevoile cetatenilor. Pe traseu circula si autobuzele firmei Grup Atyc, dar sunt putine si incheie programul la ora 17. Cetatenii vor 4 in loc de 2, dar si abonamente, pentru a fi siguri ca nu raman in statie. „Faceti cerere la CJ pentru suplimentarea autobuzelor si in prima sedinta va promit eu ca se aproba”, a declarat Silvestru Dogaru, PNL. In final, subprefectul a sintetizat problemele, „suplimentarea autobuzelor, respectarea orarului si abonamente”, apoi i-a cerut lui Anton Siler sa stabileasca, cu cetatenii, varfurile de sarcina. „Vom incerca, impreuna cu ARR si operatorii de transport, sa gasim o solutie, a incheiat Scripat. Luni incepe scoala. Pana luni, noi trebuie sa rezolvam problema”. Nu la fel de linistit era, insa, viceprimarul Dobos: „Cetatenii vor sa blocheze drumul, ca la Iasi. Au vazut ca a dat rezultate si sunt decisi sa iasa in strada”.

Scris de Silvia Patrascanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img