18 octombrie 2024
ActualitateFostul primar din Brusturoasa a dat politistii afara de la gater ...

Fostul primar din Brusturoasa a dat politistii afara de la gater / Recalcitrantul

Todirel Drumea, fostul primar al comunei Brusturoasa, nu a avut nicio retinere sa scoata pe poarta afara politistii veniti in control la gaterul pe care-l detine in localitatea Camenca. Drumea sutine ca unul dintre ofiteri l-a jignit si ca echipele de control ale Politiei si Directiei Silvice au ajuns la el in urma unor indicatii politice. Oamenii legii spun insa ca in societatea fostului edil s-au gasit 9 metri cubi de material lemnos nemarcat.
Zilele trecute, o ochipa de ofiteri de la Serviciul de Ordine Publica si Serviciul de Investigarea Fraudelor, precum si specialisti de la Directia Silvica au facut un control de rutina in localitatea Camenca, din comuna Brusturoasa, pentru a vedea daca societatile de prelucrarea primara a lemnului din zona respecta legea. Inevitabil, oamenii legii au ajuns si la gaterul ce apartine fostului primar al comunei Brusturoasa, Todirel Drumea. aAici s-a constatat ca gaterul este pe numele altei societati din Brusturoasa, desi proprietarul a declarat ca a inchis instalatia. In unitate s-au gasit 38 de bucati busteni rasinoase, avand o lungime de patru metri, care nu prezentau urma ciocanului de marcat”, precizeaza subinspector Narcisa Butnaru, ofiterul de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau. La randul lor, reprezentantii Directiei Silvice confirma faptul ca lemnul nemarcat era la gaterul fostului edil. aIn unitate s-au gasit 9 metri cubi de material lemnos fara provenienta”, sustine si Gheorghe Savu, directorul Directiei Silvice Bacau.

Fostul primar se jura ca este curat ca lacrima



Politistii nu s-au putut dumiri imediat asupra provenientei lemnului nemarcat, pentru ca proprietarul gaterului, Drumea Todirel, nu era prezent. aAm aflat de control de la niste oameni din sat. M-am dus imediat acolo si am gasit un politist care se uita la contorul electric. Mi-a spus ca eu fur curent si la propriu, si la figurat. Normal ca m-am infuriat si i-am poftit pe toti sa paraseasca proprietatea”, ne spune fostul primar. Drumea nu recunoaste nici in ruptul capului ca in curtea lui ar avea lemn nemarcat. aLemnul pe care spun ca l-au gasit la mine este lemn vechi dintr-o partida achizitionata de la Directia Silvica de mult timp. Iar resturile care mai erau prin curte sunt tot vechi, dar eu le tin pentru ca le folosesc la incalzit. Activitatea la gater este sistata de mai mult timp. Insa controlul a fost dirijat politic. Cum se face ca, in ziua respectiva, numai patru societati din Camenca au fost controlate”?!, declara Todirel Drumea. Fostul primar este hotarat ca saptamana viitoare sa ajunga la comandantul politiei, ca sa reclame comportamentul abuziv al politistului care a condus echipa de control. aIar daca nu voi fi primit la Bacau, voi merge la Bucuresti”, sustine Drumea. La randul lor, politistii spun ca o sa-i trimita o invitatie lui Drumea pentru a aduce documente justificative pentru lemnul nemarcat gasit in curtea gaterului.Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img