21 septembrie 2024
Eveniment„Mars pentru viata” organizat de Parohia Romano-Catolica „Sfântul Nicolae”

„Mars pentru viata” organizat de Parohia Romano-Catolica „Sfântul Nicolae”

Intr-o a doua editie deja, Parohia Romano-Catolica „Sfântul Nicolae” organizeaza un nou „Mars pentru viata”, o initiativa laudabila prin care se doreste sensibilizarea intregii societati cu privire la stoparea avorturilor. Anul acesta, Marsul se va desfasura sâmbata, 22 martie, in peste 20 de orase mari din tara. Printre acestea si orasul Bacau, care a ales pentru aceasta editie motto-ul: „Sa fim o voce pentru cei fara de glas. Adoptia – o alegere nobila.”

„La nivel national, cu ocazia Marsului se va lansa si un Manifest adresat clasei politice românesti pentru reinnoirea morala, pentru ocrotirea copilului nascut si nenascut, dar si a familiei, ca temelie a societatii si unic raspuns la criza prin care trecem.”
pr. Iulian Robu, de la Biroul de presa al Decanatului



In Bacau, „Marsul pentru viata” face parte din programul „Saptamânii pentru viata”, ce cuprinde actiuni de sensibilizare a societatii fata de acest aspect, momente artistice, rugaciuni si cateheze. Tot in acest context, vineri seara, de la ora 19.00, va fi organizat si Festivalul „Lumina pentru viata” in Piata Tricolorului, unde se vor lansa si lampioane.

Sâmbata, de la ora 11.00, „Marsul pentru viata” va porni din fata Bisericii „Sfintii Petru si Paul”, pe traseul strada 9 Mai pâna la intersectia cu Calea Marasesti, cu intoarcere pâna in Piata Tricolorului, unde va poposi 30 de minute, pentru ca apoi sa continue pe strada Nicolae Balcescu, Bulevardul Unirii, Strada Mihai Viteazul, cu oprire în fata Catedralei „Sfintii Petru si Paul”. Sunt asteptati sa participe toti cei care iubesc viata si doresc apararea ei.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img