20 septembrie 2024
ActualitateCriminalul a recunoscut: / A ucis pentru un miliard

Criminalul a recunoscut: / A ucis pentru un miliard

Asasinul celor doua fete moarte gasite in Bacau este un tanar de 26 de ani din Brasov, Ionut George Nicolae. Acesta le-a declarat anchetatorilor ca le-a ucis pe cele doua tinere pentru bani. Potrivit anchetatorilor, in timpul audierilor asasinul a sustinut ca a mai avut complici. Prima victima a fost Vasilica Mihai, de 19 ani, omorata in Risnov, iar cea de a doua victima a fost Madalina Ortansa Motruna (foto), de 18 ani, fiica sefului ISU Brasov. Autorul si-a recunoscut fapta si a fost retinut pentru 24 de ore. El va fi prezentat astazi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru talharie si omor deosebit de grav.

Dupa nici 24 de ore de la descoperirea cadavrelor, politistii bacauani de la Serviciul Investigatii Criminale, coordonati de un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, au reusit sa retina autorul teribilului asasinat. Este vorba de George Ionut Nicolae, in varsta de 26 de ani, din Brasov. In ce priveste filmul crimelor, chiar si procurorii au recunoscut ca nu au prea intalnit asemenea cazuri in cariera lor. Intre cele doua victime practic nu exista nicio legatura. Nenorocul lor a fost ca il cunosteau pe Nicolae. Din declaratiile procurorilor reiese ca prima victima a brasoveanului a fost Vasilica Mihai, o tanara de 19 ani, din Risnov. aAceasta a stabilit cu inculpatul ca ii va da o suma de bani, daca o ajuta sa obtina permisul de conducere, ne-a declarat Elena Florea, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau. Fata probabil s-a razgandit, iar Nicolae a omorat-o si a talharit-o. La fel s-a intamplat si cu cea de a doua victima, care a fost talharita si omorata in Brasov”. Despre disparitia Madalinei Ortansa Motruna, fiica sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, s-a aflat din noiembrie anul trecut. In luna august, fata a plecat de acasa si le-a spus parintilor ca merge la o petrecere. A luat insa cu ea un miliard de lei vechi, suma obtinuta de familie prin vanzarea unui teren. Pana la inceputul lunii noiembrie, Madalina Motruna a tinut legatura cu mama sa prin SMS, iar dupa aceea familia nu a mai stiut nimic de fata. Pana ieri!



Cadavre descoperite dupa aproape un an

Anchetatorii au aflat de la George Ionut Nicolae ca imediat dupa ce a comis sadicele crime, acesta a inchiriat imobilul de pe strada Vasile Alecsandri nr. 38 din Bacau, special pentru a aduce cadavrele aici. aAcum vreo doua luni s-a mutat un barbat care venea acasa numai noaptea si latrau cainii de te bagau in boli. Isi tot facea de treaba cu o prelata la o masina pe care o tinea in curte. Ba o acoperea, ba o lua de pe masina. N-am vrut sa vada ca ma intereseaza ce face, ca mi-era frica, prea latrau cainii”, ne-a spus un vecin. Probabil ca nu se stia inca mult timp de cadavre, daca asasinul nu ar fi fost rau platnic. aIn ziua de 20 iulie, proprietarii imobilului au mers sa faca curatenie, deoarece inculpatul care inchiriase aceasta locuinta refuza plata chiriei. Atunci au gasit doua colete infasurate in folie, de marimea unui corp omenesc, care degajau un miros intepator de putrefactie. In alt sac au fost gasite obiecte de imbracaminte ale inculpatului care prezentau urme de sange”, ne-a declarat procurorul Elena Florea.

Victimele au fost omorate cu toporul

Cadavrele au fost transportate la morga unde s-a facut necropsia. Medicii legisti au constatat ca este vorba de o moarte extrem de violenta. aUna dintre fete a murit din cauza unei lovituri puternice la cap cu un topor. Pe corpul ei am mai constatat si multiple lovituri de cutit. Si cea de-a doua victima prezenta mai multe lovituri de cutit. Se presupune ca decesul ar fi survenit in urma cu mai bine de sase luni. Se pare ca au fost inghetate, pentru ca trupurile erau foarte bine conservate”, ne-a spus dr. Marcel Badara, medicul sef al Laboratorului de Medicina Legala din Bacau. Unul dintre cadavre era imbracat in pijamale si cu sosete in picioare, iar cel de-al doilea avea blugi si adidasi. In cursul noptii trecute a fost inhatat si asasinul din pat si adus in Bacau. Acesta a intrat in focul audierilor si a marturisit teribila fapta abia ieri dupa amiaza. aFata de inculpat s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de omor deosebit de grav si talharie”, a mai spus procurorul sef de sectie judiciara. Desi cazul a fost rezolvat, anchetatorii sustin ca nu si-au incheiat inca misiunea. Din surse neoficiale am aflat ca George Ionut Nicolae a fost ajutat sa puna capat zilelor celor doua tinere, iar in urmatoarea perioada politistii si procurorii se vor stradui sa-i aduca si pe complici in fata justitiei. Criminalul risca inchisoarea pe viata.Scris de Roxana Neagu / Lili Adochitei



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img