19 septembrie 2024
ActualitateAr putea fi... Elodia?

Ar putea fi… Elodia?

Zilele acestea am crezut ca nimeni si nimic nu ma poate face sa scriu cu indarjire asa cum o fac acum. Prima veste care m-a enervat la culme este stirea conform careia romanii, adica noi, ca sa ajungem in statiunea numita Neptun, mai bine mergem prin Bulgaria, ca ajungem mai repede. Adica, mai pe intelesul tuturor, de la Bucuresti mergi catre Giurgiu, treci in tara vecina, apoi pe autostrada frumos catre granita de la Vama Veche si din nou in Romania. Ocolesti cam 100 de kilometri dar ajungi mai repede cu ora si jumatate. Dincolo de tenta umoristica a acestei situatii, adevarul amar este ca, in 18 ani, noi romanii nu am reusit sa terminam o autostrada de la tronsonul Cernavoda catre litoral. De restul de astfel de drumuri rapide nici nu mai vorbesc. Atunci, daca la nivel national nu suntem in stare, de ce am reusi o sosea de centura in Bacau?
A doua veste interesanta este aceea ca domnul Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a alocat aeroportului din Iasi frumoasa suma de 20 milioane de euro. Pentru reabilitare dar si pentru faptul ca armeanul si-a facut socotelile bine, va candida la toamna intr-un colegiu din orasul de pe Bahlui. Noi, in Bacau, avem primar vazut (sanchi) bine la Bucuresti. Numai ca bani de la capitala pentru aeroport nu vin pentru ca el, aeroportul, e la Benea. Iar Benea e dusmanul liberalilor. Vorba colegului Ionut, bine ca avem palmier.
A treia veste m-a frapat chiar miercuri. Un cotidian local m-a anuntat ca ar putea fi Elodia! Fenomenal, in Bacau, Elodia moarta intr-o casa din buricul targului! Parca vad desantul otevist, Diaconescu cu Magda si Tolea, cu Cioaca si Ogica si cu mii de gura casca autohtoni intr-un studio improvizat sub palmierul ratacit in piata numita pompos a aTricolorului”.
Ce mai, traiesc intens si uit de lucrurile cu adevarat importante, care ar fi… m-am blocat. De fapt, care ar fi lucrurile cu adevarat importante? Ce ne-ar face pe noi bacauanii sa nu ne mai complacem in postura de voyeuri de telenovele?
Sigur, daca ar fi Elodia, s-ar mai vorbi despre Bacau in presa centrala. Si asta ne va umple de mandrie incat nici macar lamaile nu ne vor alunga sentimentele ce ne vor umple fiinta.Scris de Laurentiu Botin





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img