19 septembrie 2024
ActualitateArsita in cartierul Izvoare / Oamenii spun ca muncitorii sunt cei care...

Arsita in cartierul Izvoare / Oamenii spun ca muncitorii sunt cei care rup tevile de apa si gaze

Dupa ce saptamana trecuta au ramas fara gaze timp de cateva ore, ieri locuitorii de pe strazile Infratirii si Ciprian Porumbescu au avut robinetele uscate. Oamenii se plang ca muncitorii care lucreaza la modernizarea soselei sunt neatenti si rup conductele cu excavatoarele. Reprezentantii RAGC sustin insa ca ieri a fost doar o avarie in zona.

Bacauanii de pe strazile Infratirii si Ciprian Porumbescu se plang ca au ajuns bataia de joc a constructorilor care lucreaza in zona. Pe langa faptul ca lucrarile de reabilitare par sa dureze o vesnicie, locuitorii din zona spun ca suporta si consecintele nepriceperii si dezinteresului muncitorilor. aPur si simplu isi bat joc de noi. Si asa se fac ca lucreaza, iar cand o fac, ne cauzeaza numai necazuri. Saptamana trecuta au agatat cu excavatorul teava de gaze pe care au fisurat-o. Am stat si cu frica in san pana s-a remediat defectiunea sa nu se intample vreo nenorocire. Nu au scapat nici conductele de apa. Cand avem apa la robinete, cand nu avem. Chiar nu-i controleaza nimeni pe acesti muncitori?!”, spune plina de manie Maria Iordache.



Oamenii cara apa cu bidoane

Firma care modernizeaza strada Infratirii s-a apucat de lucru la sfarsitul anului trecut. Desi au trecut cateva luni bune, lucrarile inainteaza in ritm de melc. aCand se lucreaza, cand nu se lucreaza. Am vorbit cu inginerul care coordoneaza lucrarile si mi-a spus ca nu prea mai sunt bani. Este posibil sa ne prinda iarna cu strada nefacuta. In ce ne priveste, cat timp se desfasoara lucrarile avem de suferit. Muncitorii mai rup cate o teava, mai trag chiulul! Bine ca eu am pompa in curte si nu sunt afectat de opririle de apa. Am sa-mi pun si hidrofor si nu am sa mai stau la mila nimanui”, sustine Dumitru Mirza. Nu la fel de norocosi sunt vecinii de pe strada Ciprian Porumbescu. aNiciodata nu ne anunta cand intrerup apa. Am suferit de cateva ori si saptamana trecuta. Astazi (ieri n.a.) m-am trezit cu robinetele uscate. Am si eu pasari si mor de sete. M-am rugat de vecinul sa ma lase sa iau apa de la pompa lui. Cred ca pana diseara mai fac cateva drumuri, ca e tare cald si animalele au nevoie de apa. Asta imi mai lipsea mie acum, sa car sacosa cu bidoane. Sunt bolnava, vai de capul meu! E bataie de joc cu muncitorii astia”, se plange si Elena Gogu.
A fost avarie!

Daca pana acum de multe ori s-a intamplat ca bacauanii de pe mai multe strazi supuse modernizarii sa ramana fara apa potabila din cauza ca muncitorii firmei care executa lucrarea au rupt cu utilajele conducta, de aceasta data, totusi, lucrurile stau altfel. Cel putin asa sustine directorul executiv al Regiei Autonome de Gospodarie Comunala (RAGC), Petrus Radulescu: aPe conducta de apa de pe strazile Infratirii nr.2, si Izvoare nr.19, s-au produs avarii, dar nu din cauza lucratorilor firmei care modernizeaza strada. Avariile au aparut ca urmare a faptului ca bransamentele si conductele sunt vechi, vai de capul lor. Cum prin fisurile produse se pierdea multa apa, a trebuit sa o oprim si sa remediem avariile”. Furnizarea apei la consumatorii de pe strazile respective a fost reluata dupa cateva ore. Nu este exclus, insa, ca asemenea necazuri sa mai fie, si nu numai in cartierul Izvoare ci si in alte zone. aPentru ca reteaua de distributie a apei este foarte veche, oricand este posibil sa cedeze”, a conchis directorul executiv al RAGC.
Vinovatii?

Conform datelor oficiale din cadrul Primariei Bacau, societatea Scut SA este cea care a obtinut lucrarile pe strada Infratirii. Valoarea contractului este de 706.880 de lei noi, iar lucrarile au fost incepute pe 29 octombrie 2007. Aceeasi societate lucreaza si pe strada Ciprian Porumbescu, incasand din bugetul local suma de 2.263.286 de lei noi. Data inceperii lucrarilor a fost 15 martie 2007.

Scris de Lili Adochitei, Elena Tintaru, Ionut Avram



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img