19 septembrie 2024
ActualitateVariante de lucru cu palmieri

Variante de lucru cu palmieri

De cateva zile, in centrul Bacaului a rasarit un palmier. Sau, ca sa citez colegii de la un ziar local, apalmierii isi fac loc in piateta din fata Casei de Cultura”. Extraordinar. Stirea aceasta mi-a facut ziua cu mult mai buna. Chiar eram abatut, dar dintr-o data, viata mea s-a luminat. Avem un palmier in Bacau. O fi de samanta. Ma bantuie totusi o intrebare: de ce nu au populat palmierul cu maimute? Si inca ceva: palmierul asta este vreo specie locala de creste pe Bistrita, in vecinatatea podului de la Serbanesti? Si daca da, de ce l-au smuls din mediul sau natural? Cam multe intrebari… Voi incerca sa va raspund la toate, pentru ca, nu-i asa, rolul unui jurnalist este sa va informeze. Exista mai multe variante pe care trebuie sa le luam in calcul.
1. Palmierul este un cadou din partea celor de la Spatii Verzi pentru primar, ieri fiind ziua sa de nastere. In aceasta situatie, daca as fi in locul primarului, as fi revoltat. Aluzia este prea pe fata.
2. Palmierul a fost plantat din ordinul primarului pentru ca maimutele din consilii sa se simta in elementul propriu. Aceasta situatie pare a fi cea mai plauzibila.
3. Desi sefa de la Spatii Verzi sustine ca palmierul a fost crescut in serele proprii, in realitate, palmierul a fost adus de mic din Tenerife de catre primar ca sa-si reaminteasca de grupul de cogenerare de la CET. In acest caz, cei mai interesati sa se holbeze la palmier sunt procurorii DNA.
4. Palmierul a fost plantat de catre vreun chibit care vrea sa readuca in atentie afacerea de la CET. Paranoicii s-ar gandi chiar la Dumitru Sechelariu, care l-a plantat acolo sa faca misto de primar.
5. Plantarea palmierului reprezinta solutia gasita de autoritatile locale in ceea ce priveste lipsa spatiilor verzi din oras. In acest caz, cu siguranta ca, la anul, Ionel Palar isi va ridica o clinica pe locul in care a fiintat palmierul.
6. Palmierul a aparut ca un simbol turistic al Bacaului. Daca Iasiul are teiul lui Eminescu, noi avem palmierul lui Romica. Si unul, si altul au scris mult la viata lor. Eminescu, versuri, iar Romica, drepturi la replica.
Acestea sunt sase variante de lucru care mi-au venit in minte, insa lista ramane deschisa. Invit cititorii sa-mi trimita mailuri daca au si alte idei. Pentru ca, nu-i asa, suntem o comunitate unita.Scris de Ionut Avram





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img