20 septembrie 2024
ActualitateAsasinii discreti

Asasinii discreti

Terasa, cu doi amici. Zapuseala mare. Dever mioritic.
Amicul 1 (grabit/exigent): Chelner, un rand promotional! Dar vezi sa aiba guler de epoca, nu cravata de soim al patriei, ca de obicei!
Chelner: Vineeeeeeeeeee baiatul!
Amicul 2 (revoltat/anspaimantat/spirit civic): Ati vazut nebunia? Au aparut pe net, la mica publicitate, niste anunturi de groaza: indivizi care au luptat pe frontul din Afganistan sau au fost angajati ai unor trupe speciale asi ofera serviciile, contra unei sume relativ modeste – sase mii de euro – pentru a comite, discret, orice crima. Baietii au baza an Mexic.
Amicul 1 (rade ): Meseria e bratara de aur.
Amicul 2 (ofuscat): Nu e de ras. Crima este…
Amicul 1 (relaxat): Avem asasinii nostri discreti. De ce sa le ducem grija celor de peste mari si tari?
Amicul 2 (curios): Cum asa?
Amicul 1 (doctoral): Admiti ca Tara, Natia, Orasul, Satul pot fi privite ca niste fiinte speciale?
Amicul 2 ( precaut): Sa zicem…
Amicul 1 (savant): Fiintele despre care-ti vorbeam sunt, an Romania, pandite de tot felul de asasini discreti. De privatizare, devenita jafoprivatizare. De balsamul elitei bandito-politico-financiare: legile. anvatamantul superior, ajuns o poluanta industrie a patalamalelor, si un Basescu, zis si Mihaileanu, devenit subit Cavalerul luptei ampotriva mafiei imobiliare, tin pe-aproape. Vedetele natiei au ajuns gigistii si manelistii televiziunile, trompeta lor. Justitia, sclava politicii politica, trambulina jafului. Doctrinele politice: minciuni oficiale. Caritatea, mesaj electoral. Protectia sociala: Fata Morgana. Taranul: abandonatul de serviciu. Nu vezi ca suntem pe cale de a deveni amprentatii Europei? Sperantei i se pregateste prohodul. Nu ti se pare ca asasinii nostri discreti sunt mai eficienti decat cei invocati de tine? an plus, noi ai platim si mai generos. Pe unii, chiar ai aplaudam, le asiguram bodyguarzi, ai votam…
Amicul 2 (mirat): Vrei sa spui ca suntem raiul asasinilor discreti?
Amicul 1 (doct): Se-ntampla uneori sa pricepi…
Amicul 2 (ansetat): Mai merge un rand? Asezonam halba cu doi, trei mititei?…
Amicul 1 (jena mioritica ): Nu mai am o para chioara…
Eu (moaca de logician): Mana asasinilor…
Amicul 1 (suparat pe Univers): Baiete, plata! Berile au fost mai mult guler… Al dracului: va dati toti cu asasinii discreti!

Scris de Ion Fercu





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img