19 septembrie 2024
ActualitateZile de poveste la Slanic Moldova

Zile de poveste la Slanic Moldova

Trei zile, vineri, sambata si duminica, statiunea Slanic Moldova a fost arhiplina. Vremea frumoasa si oferta organizatorilor festivalului “Zilele Slanicului” au adus in zona mii de turisti din toate colturile tarii. In cele trei seri de spectacol, pe scena amplasata pe Baza Sportiva au urcat nume mari ale muzicii romanesti.

In perioada 18-20 iulie, statiunea Slanic Moldova a fost asaltata de turisti veniti din toate colturile tarii. Vestea ca in aceasta perioada se sarbatoresc Zilele Slanicului a facut ca, inca de vineri, hotelierii sa-si frece palmele, multumiti ca gradul de ocupare a ajuns ca in zilele bune, de suta la suta. In prima zi, manifestarile au debutat odata cu cea de-a 17-a editie a “Festivalului Sportiv International al Slanicului”. Organizatorii, Primaria Slanic Moldova si Directia pentru Sport Bacau, au organizat competitii de handbal feminin, badminton, volei old-boys, tenis veterani, cros, demonstratii de aeromodele si demonstratii de karting la care au participat sportivi din toata tara si din Republica Moldova. Vineri seara, pe scena amplasata pe baza sportiva au urcat in concert Alb&ampNegru, Keo, D la Vegas si Lavinia&ampConnect.



Potop de lume

A doua zi a manifestarii, sambata 19 iulie, a adus aminte nostalgicilor vremurile in care statiunea a fost supranumita “Perla Moldovei”. Inca de la primele ore ale diminetii, in statiune nu mai exista niciun loc de parcare. Vestea ca Slanicul este in sarbatoare a adus in statiune zeci de mii de turisti. Cu cortul, la particulari, pur si simplu in excursie de o zi, oamenii au venit la Slanic pentru clipe de relaxare. O plimbare pe aleea izvoarelor de apa minerala, un gratar la umbra padurii, seara la spectacol, acestea au fost ingredientele unui sfarsit de saptamana reusit. Uimiti de multimea turistilor, reprezentantii autoritatilor locale, in buna traditie de gazde, au fost permanent in mijlocul oamenilor. “Ma bucur ca am reusit sa facem o traditie din aceste zile de sarbatoare ale statiunii. O sa vedeti ca Slanic Moldova va redeveni ceea ce a fost, ba chiar mai mult. La anul, daca totul merge asa cum ne-am propus, vom avea partie de schi, iar investitiile nu se vor opri aici”, ne-a spus Adi Serban, primarul orasului Slanic Moldobva si sufletul manifestarii. “Cat despre viitor, a continuat primarul Serban, aceste zile de sarbatoare pot sa spun ca imi doresc ca ele sa nu se termine niciodata. Eu voi face tot ce-mi sta in puteri pentru a aduce Slanicului stralucirea pe care a avut-o odata”.

Buna seara, Slanic!

Alin Oprea, liderul trupei Talisman, in dubla calitate de artist dar si prezentator, a ramas uimit de multimea stransa la concert. Sambata, spectacolul a fost deschis de fetele de la Bordo, care prin prezenta fermecatoare i-au facut pe baieti sa ofteze, iar pe doamne sa fie un pic invidioase. Apoi a urcat pe scena Anca Badiu, ex-Class, Aurel Moldoveanu si, evident, Talisman. Seara magica s-a incheiat cu un minunat foc de artificii. Duminica, de dimineata, pe baza sportiva s-au jucat finalele la volei si handbal si s-a dat startul la cros. Daca e duminica, traditia spune ca la Zilele Slanicului este ziua cantecului popular. Ansambluri folclorice din zona au incalzit atmosfera pentru renumitul interpret de muzica populara Gheorghe Turda. Mai apoi, pe scena au urcat baietii de la Haiducii, Etno si Betty alaturi de fetele de la Etnic. “Senzational, de mult doream sa particip la o asa sarbatoare, m-am distrat la maximum, superb, pacat ca s-a terminat”, sunt franturi din declaratiile turistilor prezenti in aceste zile la Slanic Moldova. Oricum, Zilele Slanicului de anul acesta au dat un semnal. Acela ca Perla Moldovei redevine statiunea care isi merita supranumele.Scris de Laurentiu Botin



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img