19 septembrie 2024
ActualitateSediile statiilor de ambulanta se naruie / Consiliul Judetean asteapta rectificarea de...

Sediile statiilor de ambulanta se naruie / Consiliul Judetean asteapta rectificarea de buget

Trece vara si reparatiile la Statia de Ambulanta Bacau nu au inceput. Cladirea statiei de ambulanta de la Comanesti sta sa cada. Majoritatea spatiilor sunt ale consiliilor locale. Acestea nu si-au prevazut in buget sume pentru renovarea sediilor de ambulanta.

Desi am trecut de jumatatea verii, lucrarile de renovare la sediul Statiei de Ambulanta Bacau nu au fost demarate nici acum. aTrece vara si trebuie neaparat sa urgentam inceperea reparatiilor, ne-a declarat doctorul Sorin Enescu, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Bacau. Nu mai putem amana. Luni voi merge in audienta la domnul presedinte al Consiliului Judetean”. Sediul si garajul Statiei de Ambulanta Bacau sunt vechi, nu au mai fost reparate de ani de zile. Prin acoperisul garajului apa se infiltreaza astfel ca deja au inceput sa cada bucati din tavan si de pe pereti. La aceasta statie trebuie facute reparatii de la un capat la altul, inclusiv in curte. Realizarea lor in acest an este, inca, incerta, costul investitiei ridicandu-se la 250.000 lei. Contactat telefonic, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, ne-a declarat: aLegea imi permite sa aloc bani pentru reparatiile de la Ambulanta abia din martie, anul acesta. Bugetul pe 2008 a fost construit din 2007 si aprobat la inceputul acestui an. Pana in 30 iunie nu am avut voie sa fac nicio rectificare de buget. Vom vedea de unde vom gasi bani”.



La Comanesti este jale!

Singurele substatii aflate intr-o stare mai buna sunt cea din Moinesti, care apartine SJA, si cele din Targu Ocna si Onesti, ale caror sedii sunt ale consiliilor locale. La Buhusi, trebuie reparat acoperisul, la Podu Turcului, de asemenea trebuie facute renovari, iar la Comanesti este jale. Toate aceste substatii functioneaza in spatii care sunt in proprietatea administratiilor locale. aLa Comanesti este cea mai mare problema, mai spune directorul SJA Bacau. Peretii stau sa cada, glasvandul de la intrare s-a curbat, bate vantul prin el iar iarna intra zapada. Acoperisul este intr-o stare avansata de degradare iar grupul sanitar, la fel, este deplorabil. Conducerea Primariei Comanesti ne tot promite de doi ani ca rezolva aceasta situatie”.
Scris de Elena Tintaru



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img