21 septembrie 2024
EvenimentPolitistii incearca sa dea de urma jefuitorului de la banca

Politistii incearca sa dea de urma jefuitorului de la banca

Oamenii legii continua cercetarile in cazul jafului de la sucursala bancara de pe strada Stefan cel Mare, din Bacau, care a avut loc in data de 20 februarie. Un barbat mascat a intrat atunci in banca si, sub amenintarea cu un pistol si folosind un spray lacrimogen, a obligat-o pe casierita sa-i dea banii pe care-i avea in unitate.

Totul s-a petrecut repede si desi la ora atacului se aflau si clienti in banca, pâna la acest moment nu s-a reusit identificarea jefuitorului. Acesta avea pe fata o masca de silicon, ochelari de soare si manusi in mâini. Politia a dat publicitatii si o fotografie cu acesta, fiind surprins de camerele de supraveghere amplasate la intrarea in sucursala.



Surse din rândul anchetatorilor spun ca, cel mai probabil, individul a actionat la pont sau a dispus de toate informatiile cu privire la programul sau securitatea obiectivului. Stia ca la ora respectiva este doar un singur functionar in banca, dar a stiut si pe unde sa dispara in cel mai scurt timp.

Amenzi pentru deficiente la nivelul pazei obiectivelor

Anul trecut, politistii bacauani au facut mai multe verificari pentru a vedea daca se respecta Legea 333/2003, privind paza obiectivelor si a bunurilor. S-a mers la societati comerciale, banci, case de schimb valutar sau de amanet, unitati postale, casierii ale furnizorilor de servicii ori statii de carburant.

S-a constatat ca nu toti au sisteme de supraveghere ori acestea daca erau montate nu erau puse in functiune, nu aveau alarme ori paznicii nu-si indeplineau sarcinile de serviciu, asa cum era stipulat in contractul de angajare. Pentru astfel de nereguli s-au aplicat 604 sanctiuni contraventionale, dintre care 75 de amenzi, in cuantum de 87.000 de lei. (G.P.)

Jaful de la Luceafarul, ramas fara autori

In ianuarie 2013, magazinul Luceafarul, din municipiul Bacau, a fost spart de hoti pe timpul noptii. Cinci indivizi ramasi si acum necunoscuti au patruns in magazin cu chei potrivite si au furat câteva kilograme de bijuterii din aur de la doua standuri amplasate in partea dreapta a complexului comercial. Hotii au actionat la pont si in voie, pentru ca sistemul de alarmare nu s-a declansat, senzorii de depistarea a unui intrus fiind blocati de un panou publicitar. Politistii au obtinut imaginile video, au stabilit ca sunt cinci persoane, insa nu s-a reusit prinderea lor.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img