20 septembrie 2024
ActualitateCat de mari sunt averile judecatorilor bacauani?

Cat de mari sunt averile judecatorilor bacauani?

Magistratii de la Curtea de Apel nu traiesc pe picior mare, majoritatea avand datorii la banci. Din toti judecatorii bacauani, doar trei au strans bani pentru zile negre. Cel mai avut magistrat imparte dreptatea la Podu Turcului.

Judecatorii bacauani nu sunt chiar atat de avuti pe cat s-ar crede. Daca se tine cont de declaratiile lor de avere, unii sunt lipiti pamantului de saraci. Nu au nici casa, nici bani. Iar pe deasupra au datorii grele. Presedintele Curtii de Apel Bacau, Catalin Serban, nu este nici foarte bogat, dar nici sarac. El detine un apartament de 92 metri patrati pe strada Ana Ipatescu, cumparat prin credit ipotecar, si un Renault Megane, luat in leasing. Presedintele a reusit sa economiseasca peste 100.000 lei, dar are si datorii de 11.000 euro, termenul scadent de lichidare a acestora fiind anul 2018. Mai instarit este vicepresedintele Florin Burghelea. El detine un teren de 706 metri patrati pe strada N. Voda, 8.900 metri patrati teren agricol pe strada Lupeni, un apartament de 63 metri patrati pe strada Visinului si o casa de locuit (79 m.p.) pe aceeasi strada Lupeni. In plus, avicele” poseda si un autoturism Volkswagen. Are cu ce se lauda si judecatorul Maria Hodorogea. Un teren de 1.000 metri patrati la Hemeiusi, unul de 462 metri patrati in Bacau, un apartament de 70,16 m.p. pe strada Nicolae Balcescu, o garsoniera de 22 m.p. in Iasi, o garsoniera de 31,43 m.p. pe strada 9 Mai si una pe strada Razboieni (23,085 m.p.) Tot judecatorul Hodorogea mai detine un autoturism Peugeot 206. Si magistratul Dumitru Pocovnicu, fostul presedine al Tribunalului Bacau, are ceva avere. El detine trei terenuri in comuna Glavanesti de peste 35.000 m.p., o cladire tot in comuna Glavanesti cu o suprafata de 1575 m.p., un autoturism Dacia si un Volkswagen. Magistratul a strans la ciorap 65.000 lei, dar are si datorii de 10.000 de euro pe care trebuie sa le lichideze in 2013. Cel mai inglodat in datorii este judecatorul Lacramioara Moglan care are de restituit bancilor peste 40.000 euro.



Judecatorii din teritoriu au mai mult cheag

Si judecatorii de la Tribunalul Bacau au averi modeste, iar unii nu au nici un bun pe numele lor. Presedintele Maria Munteanu detine un teren de 480 m.p. pe strada Avram Iancu, o casa de 180 m.p. in aceeasi locatie si conduce un Peugeot 407. Are, in schimb, datorii de 23.000 euro. Destul de instarit este judecatorul Stelian Balaita cu 3,7 ha teren agricol in Secuieni, un apartament in Bacau si o casa in Secuieni. Judecatorul a strans la ciorap si 15.000 lei. La Judecatoria Bacau, asaracia” este si mai mare. Presedintele Laurentiu Paduraru detine in comuna Girleni trei terenuri cu o suprafata de peste 3.000 m.p., un apartament in Bacau de 57,84 m.p. si o casa in Girleni de 143 m.ap. Presedintele are si datorii de 40.000 euro pe care trebuie sa le achite pana in anul 2027. Demn de luat in seama este magistratul Catalin Iacobut care nu are ca avere decat un autoturism Dacia Logan. Mult mai avuti sunt judecatorii din teritoriu. De departe Constantin Roset, presedintele Judecatoriei Podu Turcului, este magistratul cel mai instarit, fara sa fie dator la vreo banca. El detine 10,03 hectare teren agricol in Gura Vaii, 1.148 m.p. intravilan in Tirgu Ocna, 1.038 m.p. teren agricol tot in Tirgu Ocna, un apartament in Slanic Moldova, o casa in Tirgu Ocna, un apartament in Tirgu Ocna si o masina Logan. Iar pentru toate bunurile, magistratul are si cate o explicatie. Scris de Codrin Cristea



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img