21 septembrie 2024
EvenimentVIDEO: Primaria Bacau va cumpara Hotelul Central

VIDEO: Primaria Bacau va cumpara Hotelul Central

Firma care are in proprietate Hotelul Athenee Palace, nume schimbat in perioada comunista in Hotel Central, a intrat in insolventa in octombrie 2010, iar in martie 2013, in procerdura de faliment.

Administratorul judiciar a anuntat Primaria Bacau si Directia Judeteana pentru Cultura ca imobilul este scos la vânzare pentru acoperirea datoriilor SC Idaho Trading SRL, proprietara hotelului. Fiind monument istoric, Ministerul Culturii si autoritatile locale au drept de preemptiune. Luna trecuta, Directia Judeteana pentru Cultura a anuntat autoritatile locale ca nu va uza de acest drept. De altfel, in aprilie 2013, institutia a facut plângere penala impotriva proprietarului pentru nerespectarea Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.



In aceeasi cladire functioneaza Teatrul “Bacovia”, care are 6.281 mp si se afla in proprietatea publica a municipiului. Din acest motiv, Primaria Bacau a decis sa-si exercite dreptul de preemptiune, iar dupa stingerea litigiului dintre proprietar si Directia Judeteana pentru Cultura sa-l si cumpere.

Hotel Central este compus din trei etaje si parter si are o suprafata construita de 1.266 mp. Valoarea de vânzare a imobilului, arata lichidatorul BDO Business Restructuring SPRL, este de 211.200 de euro, fara TVA. Initial, valoarea pentru care Primaria Bacau intentiona sa-si exercite dreptul de preemptiune era de 150.000 de euro, dar s-a renuntat la aceasta varianta deoarece dadea posibilitatea lichidatorului sa-si exercite acest drept pentru suma de 211.200 de euro si sa câstige.

“Ne vom exercita dreptul la valoarea de vânzare de 211.200 de euro. Daca trecem mai putin, isi vor exercita ei dreptul si hotelul va putea fi vândut. Ne exercitam acest drept sub conditia efectuarii unei expertize care sa certifice valoarea si sub conditia finalizarii litigiului ce face ce obiectul dosarului 954110 din 2013.”
Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img