21 septembrie 2024
EvenimentFrigul i-a alungat pe comerciantii din Piata Sud

Frigul i-a alungat pe comerciantii din Piata Sud

Comerciantii care isi fac veacul in Piata Sud au dat bir cu fugitii odata cu instalarea frigului si cu ninsorile abundente. Tarabele din Piata Sud sunt pustii si doar cateva cutii si scaune abandonate mai tradeaza ceva din activitatea de odinioara.

Vestea buna pentru bacauanii care isi fac cumparaturile din zona respectiva este aceea ca mai pot gasi legume, fructe si zarzavaturi in hala de lactate.



Aici, cativa comercianti isi prezinta marfa printre tarabele cu lapte si branza sau pe la intrarile in magazinele din hala.

“N-avem ce face, doamna. Nu putem inchide marfa pur si simplu si sa plecam acasa. Gasim solutii de compromis, ca sa ne putem desfasura si noi activitatea. Daca stam acasa nu ne plateste nimeni facturile”, spune un vanzator. Omul isi vede in continuare de treaba, lustruind cu o carpa merele si rosiile scoase la vanzare. Cumparatorii spun ca sunt multumiti de faptul ca gasesc tot ce le trebuie in hala.

“Ii intelegem si pe ei. E greu pentru toata lumea. Toti trebuie sa traim. Mult, putin, cat se poate. Si noi, dar si ei suntem cu totii niste supravietuitori ai vremurilor actuale”, spune Elvira Marza.

Oamenii trec, se uita si verifica marfa din priviri. “Nu au inghetat merele? – intreaba un batran sprijinit intr-un baston. N-am bani de dat bani pe fructe inghetate, ca mai apoi sa nu le pot manca. Am mai cumparat din piata niste mere, iar acasa, la caldura s-au maronit toate”, spune barbatul catre un vanzator.

Acesta l-a asigurat ca marfa este de calitate si l-a convins pe batran taindu-i un mar in doua. In hala, frigul nu e la fel de patrunzator ca afara, insa, daca stai intr-un singur loc, risti sa-ti inghete picioarele. Oamenii se incalzesc cu o cafea fierbinte, un vin fiert si isi mai descretesc fruntile la o gluma buna spusa cu haz de vecinii de taraba.

Toti impartasesc aceleasi probleme si spun sa mai fac haz de necaz, tocmai ca sa mai uite de grijile cotidiene.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img