Acesta este titlul unei campanii de prevenire a accidentelor de circulaţie, derulată în perioada ianuarie – februarie 2014, de poliţiştii Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţiei de Proximitate, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.
Campania „Atenţia sporită poate salva vieţi!!!” are ca obiectiv creşterea gradului de informare a participanţilor la traficul rutier, cu privire la comportamentele adecvate şi măsurile de siguranţă, pe care trebuie să le adopte, pentru a evita implicarea în evenimente rutiere.
În acest sens, la data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii au desfăşurat o activitate de informare a pietonilor, cu privire la măsurile preventive ce trebuie urmate, pentru evitarea accidentelor de circulaţie.
Poliţiştii au acţionat în zona străzilor Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu şi Piaţa Sud, recomandând pietonilor să traverseze numai prin spaţiile special amenajate destinate acestora, după o temeinică asigurare şi în pas alert.
Pe lângă sfaturile oferite, pietonii au primit din partea poliţiştilor materiale de informare, cu îndrumări pentru toţi participanţii la traficul rutier, punându-se accent pe combaterea comportamentului teribilist şi pe evidenţierea principalelor atribuţii şi responsabilităţi ale poliţiei rutiere.
Poliţiştii vă recomandă să:
– traversaţi strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatorului „Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora;
– asteptaţi sosirea mijloacelor de transport public pe trotuar sau pe refugiile special amenajate;
– nu traversaţi prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport public;
– fiţi precauţi chiar şi atunci cand traversaţi pe trecerile pentru pietoni sau la culoarea verde a semaforului electric; angajaţi-vă în traversare numai dacă toţi conducatorii de vehicule au oprit pentru a vă acorda prioritate;
– nu puneţi conducătorii de autovehicule în situaţia de a frâna brusc pentru a vă acorda prioritate;
– fiţi mult mai precauţi când traversaţi noaptea, în condiţii de vreme nefavorabilă sau vizibilitate redusă (ceaţa, ploaie sau ninsoare abundentă);
– constituiţi un exemplu pozitiv, respectând regulile de circulaţie mai ales în preajma copiilor.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.