15 noiembrie 2024

Elevii, chinuiti cu examene din doi in doi ani

Ministerul Educatiei a dat in sfârsit un semn in ceea ce priveste evaluarile din doi in doi ani in invatamântul primar si gimnazial.

Daca pâna acum se stia doar ca aceste testari au devenit obligatorii din acest an scolar, in aceste zile, Ministerul Educatiei a stabilit si un grafic de organizare a lor. Este vorba despre



Evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a, ce vor avea loc in doua sesiuni, dupa cum urmeaza:
– prima sesiune: in intervalul 6 – 15 mai – cu examene pentru clasa a II-a (6 mai, Limba româna – scris si citit, 7 mai – Limba materna – scris si citit, 8 mai – Matematica), pentru clasa a IV-a (13 mai, Limba româna, 14 mai – Matematica) si clasa a VI-a (14 mai, Limba si comunicare, 15 mai – Matematica si Stiinte).
– a doua sesiune: in intervalul 20 – 29 mai. Aceasta sesiune este destinata elevilor care au absentat din motive intemeiate la prima sesiune; in acest interval testarile sunt programate pentru clasa a II-a intre 20 si 22 mai, pentru clasa a VI-a intre 27 si 28 mai, pentru clasa a IV-a intre 28 si 29 mai.

„Testele pentru aceste evaluari nationale vor fi elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, fiind formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina de studiu. Pentru clasa a IV-a, testele vor avea un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale administrate elevilor in vârsta de 10-12 ani. Nivelul de dificultate al tuturor testelor va fi mediu”
prof. Rodica Leonte, inspector scolar pe invatamântul primar

Rezultatele obtinute nu se trec in catalogul clasei. Ele vor fi valorificate la nivelul fiecarei scoli pentru elaborarea planurilor individualizate de invatare. In schimb, notele de la aceste evaluari vor fi consemnate in portofoliul educational al elevului, in paralel cu informarea parintilor asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Anul trecut, aceste testari din doi in doi ani s-au organizat intr-un program pilot in intreaga tara. Din judetul Bacau au fost selectate 10 scoli – doua pentru evaluari la clasa a II-a in comuna Pirjol si in Comanesti – alte 6 scoli pentru evaluari la clasa a IV-a in comunele Brusturoasa, Palanca, Ghimes Faget, Horgesti, Darmanesti si in Moinesti, alaturi de alte 2 scoli din Itesti si Moinesti, pentru testarile de clasa a VI-a.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014