21 septembrie 2024
EvenimentCinci adolescenti retinuti pentru furturi

Cinci adolescenti retinuti pentru furturi

Nouă persoane cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani sunt suspectate de polițiști de săvârșirea a cinci infracțiuni de furt calificat cu un prejudciu total de peste 30 000 de lei. Cinci suspecți cu vârste de 16 și 17 ani au fost reținuți și vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au depistat la data de 16 ianuarie a.c., în urma unei acțiuni de prevenire și combatere a furturilor din locuințe, desfășurată pe raza comunelor Mărgineni, Hemeiuși și Săucești, nouă persoane suspectate de săvârșirea unor astfel de fapte.



Suspecții au vârste cuprinse între 16 și 36 de ani și au fost conduși la sediul SEcției 1 Poliție Rurală Bacău pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că un minor de 16 ani a sustras o cameră de luat vederi, care era montată pe un stâlp de iluminat public din comuna Săucești. Bunul sustras, în valoare de aproximativ 1500 de lei a fost recuperat.

Polițiștii au mai stabilit că șapte dintre suspecți, din care patru minori, au pătruns în anexa locuinței unui cetățean din comuna Săucești și au sustras 92 cofraje metalice de diferite dimensiuni şi 320 kg porumb boabe, in valoare de 2000 lei.

Din cercetări a mai rezultat că în perioada octombrie 2013-ianuarie 2014 suspecții au pătruns prin efracție în locuințele unor persoane din comuna Mărgineni și au sustras aparatură electronică, scule electrice, biciclete, obiecte de îmbrăcăminte, cosmetice, animale și alte bunuri în valoare totală de 27 000 de lei.

Până în prezent au fost recuperate bunuri în valoare totală de 19 700 de lei iar cercetările continuă în vederea recuperării în totalitate a prejudiciului.

Față de cinci suspecți cu vârste de 16 și 17 ani s-a luat măsura reținerii urmând să fie prezentați urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecatoria Bacău cu propunere de arestare.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img