Ca in fiecare an, incepând cu 15 ianuarie, Colegiul “Mihai Eminescu” Bacau il omagiaza, cum este si firesc, pe poetul nepereche Mihai Eminescu, prin manifestarile dedicate Zilelor Colegiului – Zilele Portilor Deschise.
Au fost invitati si fosti absolventi ai liceului, intr-un schimb de generatii, care au prezentat actualilor elevi mai multe surprize – carti scrise de ei, amintiri si chiar un imn al colegiului.
„Am revenit cu drag in fostul meu liceu, dupa 30 de ani de la absolvire, unde lansez si o carte -roman «Planuri de viata», scrisa acum doi ani, care cuprinde si câteva momente din atmosfera acestei scoli, pe vremea cât am fost eu elev aici. Imnul l-am scris tot eu, cu toata dragostea, la dorinta conducerii acestui liceu”, a declarat psiholog Vasile Baghiu – fost absolvent.
In cadrul acestui amplu proiect educativ, din care nu lipsesc sesiunile de referate si comunicari, pe diferite sectiuni, elevii si profesorii sunt implicati si in alte activitati extracurriculare. „Suntem aici cu totii pentru a derula diferite activitati, intr-un program divers.
Ne bucuram si de prezenta invitatilor speciali, fosti elevi si profesori, care ne promoveaza in continuare in diferite domenii in care acum lucreaza. Prin ei, speram ca tinerii sa beneficieze de un exemplu adevarat”, a precizat si prof. Constantina Hulea – director Colegiul „M.Eminescu”.
40 de ani de la infiintare
Prezent la manifestari a fost si profesorul de limba româna, Ioan Neacsu, acum pensionar, care a vorbit despre evolutia in timp a acestui liceu cu renume pentru Bacau, mai ales de pe vremea când purta denumirea de Liceu Sanitar.
„Pentru acest colegiu vorbim de un dubla sarbatoare – de implinirea a 40 de ani de la infiintare, dar si de implinirea a 20 de ani de când fiinteaza Societatea culturala a elevilor si profesorilor din acest colegiu. Liceul nostru a fost un liceu de elita, aveam olimpici, pe locul II , dupa Liceul «G.Bacovia» de atunci, cât timp a fost Liceu Sanitar, pentru ca dadea o calificare foarte buna, acea de asistent medical.
Aveam atunci elevi si din Iasi, si din Vaslui si din Neamt. Au fost suisuri si coborâsuri, dar oricum acum acest colegiu parca nu mai are aceeasi stralucire”, a spus prof. Ioan Neacsu. Zilele Colegiului „Mihai Eminescu” vor continua si joi cu un Colocviu al revistei liceului – „Orizonturi noi”, un concurs de cultura generala, iar seara se va incheia cu o Serata eminesciana, coordonata de profesor Gabriela Ciobanu si Dragos Pletosu, elev. In prezent, in Colegiul „Mihai Eminescu” invata peste 650 de elevi, pe nivel liceal, si alti 300, pe nivel post-liceal, calificarea asistenti medicali generalisti.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.