21 septembrie 2024
EvenimentANM: Cod Galben de ceață în 31 județe, inclusiv in Bacau

ANM: Cod Galben de ceață în 31 județe, inclusiv in Bacau

Meteorologii au emis, vineri, noi atenționări Cod Galben de ceață și polei, valabile în următoarele ore, pentru 31 de județe, municipiul București, autostrăzile A1, A2 și A3 și zona Dobrogei.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, între orele 8,00 și 12,00, în zonele joase din județele Alba, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu și Covasna, inclusiv municipiile Alba-Iulia, Brașov, Sebeș, Târgu-Mureș, Miercurea-Ciuc, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Târnăveni, Târgu Secuiesc, precum și drumurile naționale și europene aferente se va semnala ceață, ce determină scăderea vizibilității local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. Pe alocuri va apărea burniță, dar și depunere de polei.



Ceața și burnița vor fi prezente, între orele 8,00 și 14,00, și pe spații extinse din județele Bacău, Vrancea, Galați și local în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț, inclusiv drumurile naționale și europene. Izolat, în aceste zone, există posibilitatea depunerii de polei.

Până în ora 10,00, se va semnala ceață, ce determină vizibilitate redusă, în zonele joase din județul Satu Mare, inclusiv drumurile naționale și europene, județele Brăila, Ialomița, Călărași, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul București, sudul județelor Argeș, Dâmbovița, Prahova și zona de câmpie a județului Buzău, inclusiv drumurile naționale și europene aferente și autostrăzile A1, A2, A3.

Meteorologii au emis Cod Galben de ceață densă, până la ora 10,00, și pentru județele Olt și Dolj, local în județele Gorj, Vâlcea și Mehedinți (inclusiv municipiile Craiova, Slatina, Tg. Jiu, Dr. Tr. Severin și Drăgășani) și în zona Dobrogei.

Fenomenul meteo menționat va fi prezent, până la ora 9,00, pe arii restrânse în județul Timiș, zonele joase din județul Hunedoara, inclusiv zona localităților Deva și Petroșani, și drumurile naționale și europene aferente.AGERPRES



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img