Ieri a fost Ziua Mondiala a Sanatatii. Colectivele de medici de la Spitalul Municipal Moinesti si de la Clinica Polimed Podu Turcului au marcat in mod cu totul special acest moment. La Moinesti a fost inaugurat Departamentul de Cercetare Medicala, iar Clinica de pe malul Zeletinului a organizat un colocviu si un schimb de experienta. Colectivul Departamentului a depus deja patru proiecte la Agentia Nationala de Cercetare Stiintifica.
Departamentul de Cercetare Medicala a fost lansat la apa
Ziua Mondiala a Sanatatii, care in fiecare an este marcata in data de 7 aprilie, a prilejuit de aceasta data la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti desfasurarea unei manifestari stiintifice deosebite. La ora 10.00, la spitalul moinestean a avut loc deschiderea oficiala a activitatii Departamentului de Cercetare Medicala al acestuia. Evenimentul a fost marcat prin desfasurarea unei conferinte cu tema aCercetarea medicala in Universitatea de Medicina Limoges”, care a fost prezentata de catre prof.Pierre Marquet, de la aceasta unitate franceza de invatamant medical de prestigiu. Alaturi de renumitul profesor, au participat la aceasta actiune si alte cadre didactice de la universitatea franceza, precum si prof. Mircea Radu, de la Institutul de Medicina Comparata Bucuresti si prof.dr. Ostin Mungiu de la Universitatea de Medicina si Farmacie aGr.T. Popa” Iasi. Compus din 11 medici specializati in chirurgie, boli infectioase, gastroenterologie, obstetrica-ginecologie, medicina interna si alte profile medicale, colectivul departamentului, condus de dr. Adrian Cotirlet, managerul spitalului, doctor in stiinte medicale, a depus deja mai multe proiecte de cercetare la competitia 2008 a Programului nr. 4 aParteneriate in domeniile prioritare”, administrat de Agentia Nationala de Cercetare Stiintifica. Managerul spitalului, doctorul Adrian Cotirlet, ne-a declarat: aCele patru proiecte sunt in curs de evaluare. Ele se refera la optimizarea strategiilor de preventie, diagnostic si terapie in stadii incipiente a neoplaziilor tractului digestiv, la implicatiile coinfectiei cu virusul hepatitei D la pacientii infectati cu virusul hepatitei B, la cuantificarea riscului cardiovascular la pacientul diabetic si la crearea unui compartiment de diagnostic si tratament pentru monitorizarea leziunilor precanceroase si a stadiilor incipiente ale cancerului de col uterin”.
Pe langa initierea si sustinerea unor programe performante de cercetare stiintifica, prin colaborarea cu parteneri interni competitivi, colectivul departamentului isi propune sa stimuleze personalul medical in scopul elaborarii de proiecte cu finantare externa, sa ofere informatii si sa acorde asistenta de specialitate pentru aceasta, sa-i atraga pe cei mai buni medici de fiecare specialitate in cercurile stiintifice.
Investitii si profesionalism
la Clinica POLIMED
Podu Turcului
Si pentru cadrele sanitare de la Clinica POLIMED Podu Turcului, Ziua Mondiala a Sanatatii reprezinta un moment de bilant, dar si de satisfactie pentru rezultatele obtinute in ultimii ani. Aflat in pragul falimentului, cu toate eforturile administratiei locale si judetene, singura salavare pentru fostul spital, transformat apoi in centru medical, a fost privatizarea. A fost nevoie de initiativa si curajul unor oameni ai locului – familia Umbrarescu – pentru transformarea spitalului intr-o clinica performanta, fiind o noutate absoluta la vremea aceea la nivelul intregii tari, luand fiinta Clinica POLIMED. Dupa patru ani de perseverenta, munca si dragoste pentru populatia din zonele Zeletinului si Berheciului, dublate de investitii de milioane de euro si un management performant, Clinica Polimed se poate mandri acum cu cele mai performante servicii din tara. S-a investit in oameni, in personalul medical, in aparatura de cea mai inalta performanta, au fost infiintate noi sectii, modernizarea intregului spatiu, astfel ca pacientii sa beneficieze de cele mai bune conditii , dar si posibilitatea tratarii a celor mai diverse afectiuni. Nu s-a investit numai in aparatura medicala, au fost alocate fonduri importante pentru serviciile anexe, spalatorii, unitati de cazare, mobilier, lenjerie, hrana, caldura, dar si in asigurarea locuintelor pentru medicii care profeseaza in clinica si nu sunt din localitate. aIn scurt timp, ne-a spus dr. Mihaela Nedelcu, managerul Clinicii POLIMED Podu Turcului, unitatea noastra a devenit etalon pentru multe spitale din Romania, ceea ce demonstreaza ca nu numai banii sunt importanti, cu toate ca isi au rostul lor, ci si dragostea fata de profesiunea aleasa, profesionalismul si daruirea pentru o cauza nobila: pastrarea sanatatii omului. Suntem mereu la datorie, avem specialisti si cadre medii bine pregatiti, multi cu experienta in actul medical. Acum, de Ziua Mondiala a Sanatatii vreau sa le multumesc colegilor si sa-i felicit pentru performantele obtinute”, a incheiat managerul de la POLIMED. Ieri, cu aceasta ocazie, a avut loc o festivitate, care s-a tranformat apoi intr-un schimb de experienta util pentru toata clinica, iar in final conducerea Clinicii, impreuna cu patronatul au premiat cadrele medicale care s-au remarcat in ultimul an prin activitatea de la patul bolnavilor.
Scris de Gheorghe Baltatescu
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.