23 septembrie 2024
Eveniment"Schimba o viata si vei schimba lumea!"Au construit o "casa sociala" la...

“Schimba o viata si vei schimba lumea!”Au construit o “casa sociala” la Scorteni

In comuna Scorteni a fost inaugurata, marti, o casa sociala pentru o familie cu sapte copii. Actiunea face parte din proiectul “În sfârsit, acasa” desfasurat in zona Moldovei de organizatia neguvernamentala ADRA România.

Locuinta este destinata familiei Panaite din satul Grigoreni, o familie cu sapte copii intre 5 si 18 ani, a caror mama a murit in octombrie 2012, de cancer. “Tatal, un om responsabil si preocupat de binele copiilor, a ramas sa-i creasca singur, fiind hotarât sa munceasca chiar si in genunchi, dar sa-i tina pe copii impreuna si acasa, arata Sorin Goleanu, directorul ADRA.



Niciodata nu au avut o casa a lor, ultimul spatiu in care si-au gasit adapostul fiind dispensarul veterinar al fostului CAP, pus la dispozitie de Primaria Scorteni. Era greu de crezut ca din alocatia copiilor si din banii câstigati din munca cu ziua, tatal va reusi vreodata sa construiasca o casa.”

In colaborare cu voluntari din tara si diaspora – Spania, Franta, Austria -, ADRA a construit o casa frumoasa pentru acesti copii, care se bucura acum ca, in sfârsit, vor avea un loc pe care sa-l numesca “casa noastra”, arata directorul organizatiei. Tot ieri, la ora 14, ADRA România a mai inaugurat o locuinta sociala in judetul vecin, mai exact la Murgeni – Vaslui.

“M-am bucurat sa pot colabora cu ADRA România inca din 2006 in diverse proiecte. Acum, particip pentru prima data la implementarea unui astfel de proiect social prin care se construieste o casa unei familii nevoiase. Sper ca aceasta familie sa se bucure din plin de acest cadou primit acum, in prag de sarbatori.”
Mihai Ambarus, primarul comunei Scorteni

“Prin proiectul «In sfârsit acasa», ADRA România a ajutat anul acesta trei familii sarace din tara si o familie din Republica Moldova sa aiba câte o casa noua si sa traiasca in conditii decente. Familia Panaite este una din acestea si de azi domnul Sebastian si cei 7 copii pot privi cu speranta spre viitor.”
Sorin Goleanu, directorul ADRA România



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img