19 octombrie 2024
ActualitateInfractorii bacauani se ascund in strainatate / Peste 250 de persoane sunt...

Infractorii bacauani se ascund in strainatate / Peste 250 de persoane sunt in evidentele Interpolului

Daca strainii au avut pretentia ca peste 30 de bacauani sa fie retinuti si trimisi sa dea socoteala in statele unde au comis infractiuni, politistii bacauani au dat peste 250 de persoane in urmarire internationala. Desi despre anumiti bacauani exista informatii certe ca isi fac veacul in Italia si Spania, autoritatile de acolo nu se grabesc sa ii trimita in Romania. Sonia Luca a fost arestata din 2006, dar nici acum spaniolii nu au trimis-o acasa.

Sonia Luca, fosta secretara a Liceului Pedagogic, implicata in celebrul caz al diplomelor falsificate, a fost arestata de autoritatile spaniole inca din 2006. Femeia a utilizat toate caile de atac existente in Spania pentru a nu fi trimisa in Romania unde o astepta cinci ani de inchisoare. Instanta din Bacau a condamnat-o in lipsa, inca din 2002, Sonia Luca fiind gasita vinovata pentru comiterea infractiunilor de luare de mita, fals intelectual si fals material in inscrisuri oficiale. Se pare ca fosta secretara s-a descurcat in Spania. Autoritatile de acolo au pus-o in libertate, iar politistii bacauani au informatii ca in urmatoarea perioada nu exista sanse ca mandatul european de extradare emis pe numele Soniei Luca sa fie executat de spanioli.



Bacauanul Clamparu isi face veacul tot in Spania

Tot pe meleagurile spaniole s-a refugiat si Ion Clamparu unul dintre liderii retelei de crima organizata. Pe numele bacauanului exista un mandat de arestare preventiva pentru infractiunea de initiere si constituirea unui grup infractional organizat, avand drept scop comiterea de infractiuni grave si proxenetism. Individul se pare ca a facut bani buni din traficul tinerelor pe relatia Romania – Spania, fete obligate sa practice prostitutia. Clamparu este dat in urmarire internationala, fiind plecat din Romania din martie 2003. Ultima data cand s-a vehiculat numele lui a fost luna trecuta. Atunci politistii au confiscat mai multe arme de la o persoana din Piatra Neamt aflata in legatura cu mafiotul bacauan. In cazul lui Clamparu, autoritatile spaniole au incercat de multe ori sa-l aresteze, numai ca de fiecare data a gasit acuibul” gol.

Prietenul lui Passaris este din Ardeoani

Si bacauanul Paul Popa, in varsta de 34 de ani, a reusit sa intre in galeria celor mai faimosi si periculosi infractori romani. Initial, Popa a fost condamnat la 12 ani inchisoare pentru incalcarea regimului armelor si munitiei. Celebritatea lui Paul Popa este legata insa mai mult de prietenia sa cu celebrul interlop Konstantinos Passaris. Politistii nu exclud posibilitatea ca bacauanul sa aiba o anumita contributie la jafurile armate puse la cale de grec. Totodata, se pare ca Popa are implicatie si in asasinarea sublocotenentului Sasa Disici, eveniment petrecut la Ianova. Bacauanul, originar din Ardeoani, a fost dat in urmarire prin Interpol si pentru infractiunea de tentativa de omor. Scris de Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img