23 octombrie 2024
Actualitate Pregatiti pentru deszapezire

Pregatiti pentru deszapezire

S-au semnat contractele pentru la iarna

Primaria asigura cetatenii ca s-au facut toate pregatirile necesare in caz de precipitatii abundente sub forma de ninsoare. In stocul autoritatilor locale exista la acest moment 350 tone de sare si 700 mc de nisip in vederea imprastierii de material antiderapant. In cazul ninsorilor de pana la 10 cm, interventia pe strazile din oras se va face folosind utilajele din parcul auto al primariei, anume 10 tractoare cu gredere semipurtate, 2 autogredere, 1 incarcator si un Mercedes Unimog pentru imprastiat antiderapant si deszapezire. Deja au fost imprastiate aproximativ 40 tone de antiderapant in noptile cu temperaturi scazute, pentru a preveni formarea poleiului.



Loturi si contracte

In cazul in care precipitatiile vor fi extrem de abundente, au fost achizitionate lucrarile prin cerere de oferta, astfel incat sa nu apara surprize neplacute. Pana in acest moment, 11 firme si-au alocat contracte pentru lucrari de deszapezire. Achizitia lucrarilor s-a desfasurat pe 21 loturi, fiind perfectate tot atatea contracte. Intreg municipiul Bacau a fost impartit in 5 zone, pe strazi, pentru fiecare zona fiind incheiate contracte distincte pentru inlaturarea zapezii, imprastierea materialului antiderapant, livrarea si aplicarea solutiei impotriva poleiului, adunarea si transportul zapezii.

Costurile deszapezirii

Pentru zona centrala si E 85, inlaturarea zapezii a fost castigata de SCUT, la un pret maxim de 2370 lei/ora daca se va interveni cu toate utilajele ofertate. Pentru acelasi areal, Rad Trans a castigat imprastierea de material antiderapant la un maxim de 324 lei/ora, in timp ce pentru livrarea si aplicarea solutiei impotriva poleiului a fost reluata procedura de ofertare, pana acum neexistand doritori. In zona Nord, inlaturarea zapezii a fost alocata societatii Comtrans Sorea, cu o valoare maxima de 1520lei/ora, aceeasi societate castigand si imprastierea materialului antiderapant cu un tarif de 320 lei/ora. Solutia impotriva poleiului in zona Nord a Bacaului a fost castigata de Soma, cu 291 lei/ora. In partea de Sud, inlaturarea zapezii apartine RKS Drumuri (1100 lei/ora), la fel si imprastierea materialului antiderapant (220 lei/ora). Si aici va trebui reluata procedura pentru solutia impotriva poleiului. Vestul Bacaului are drept castigator pentru inlaturarea zapezii societatea Rad Trans (529 lei/ora), iar imprastierea materialului antiderapant va fi asigurata de SC Muv SRL si Conexrust (ambele cu 90 lei/ora). Livrarea si aplicarea solutiei impotriva poleiului au fost trecute in responsabilitatea SC Soma, pentru 272 lei/ora. Pentru zona Est a Bacaului si E85, inlaturarea zapezii a fost castigata de SC Electronus Piaf (930 lei/ora), iar imprastierea materialului antiderapant va tine de Rad Trans (79 lei/ora). Livrarea si aplicarea solutiei antiderapante a fost castigata de SC Soma, pentru 330 lei/ora. In ceea ce priveste adunarea, transportul si incarcatul zapezii, doar 5 din cele 6 zone ale Bacaului au necesitatile acoperite. Contractele au fost atribuite societatilor Conextrust/Rus Trans (1040 lei/ora), Miralex (1027 lei/ora), Rad Trans (612 lei/ora), Rom Gan (305 lei/ora) si Fair Play (2055 lei/ora). Daca vor exista caderi masive de zapada, prioritate pentru deszapezire vor avea arterele pe care circula mijloacele de transport in comun. Plata catre societatile castigatoare se va face in functie de orele prestate, utilajele folosite si receptia lucrarilor. Emilian Berceanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img