24 octombrie 2024
ActualitateAcuzatii grave din partea unei mame

Acuzatii grave din partea unei mame

aMi-au batut copilul in spital”

Doua salariate din cadrul personalului de ingrijire de la sectia Chirurgie Pediatrica sunt acuzate ca au palmuit pe unul dintre copiii internati. Acest lucru este sustinut atat de copil cat si de mama. Conducerea sectiei si intreg corpul medical infirma categoric acuzatia. Medicii afirma ca ambii mint.



Adrian Furdui, in varsta de 12 ani, a fost internat in sectia Chirurgie Pediatrica, vineri, in jurul orei 13.00. Initial, medicul care l-a preluat a suspicionat ca pacientul are apendicita acuta, dar dupa ce l-a supus la mai multe investigatii a stabilit ca nu este vorba despre o problema de natura chirurgicala, ci despre o afectiune respiratorie (pneumonie). Ca atare, duminica dimineata bolnavul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie, de unde apoi, dupa tratamentul corespunzator, a fost externat marti, 2 decembrie. In cele doua zile cat a fost tinut in sectia Chirurgie Pediatrica a fost supus unui tratament perfuzabil. Sambata spre seara, insa, in timp ce se afla la perfuzie, copilul a vrut sa mearga la WC. aI-am spus unei doamne asistente ca trebuie sa ma duc la toaleta, dar nu mi-a dat voie, povesteste baiatul. Eu tot am plecat, cu perfuzia la mana. Era o punga, o tineam cu mana cealalta sus, ca sa curga din ea in continuare in vena. Doamna asistenta m-a vazut si m-a tras de urechea dreapta. Apoi a mai chemat o doamna care mi-a dat tare doua palme peste fata, de m-a usturat. M-am dus dupa aceea singur la WC, tot cu perfuzia. Cand m-am intors in salon, dupa ce s-a terminat punga mi-au pus alta. Era o alta doamna. Ea mi-a legat amandoua mainile de pat. Eu m-am dezlegat singur”. La randul ei, Adriana Furdui, mama baiatului, declara ca acesta i-a relatat la telefonul mobil in aceeasi seara aceleasi lucruri. aPe la sapte s-a intamplat cu bataia iar pe la ora opt eu l-am sunat, ne spune Adriana Furdui. Mi-a povestit exact ce v-a spus si dumneavoastra. Duminica dimineata, la ora 7.00 eu eram la usa sectiei. Am vorbit cu medicul si cu o asistenta si le-am spus ce i s-a intamplat baiatului. Dar nimeni nu m-a bagat in seama. Eu am fost la spital in fiecare zi, dimineata si seara”.

aMint amandoi!”

Inca inainte de a declansa vreo investigatie in randul personalului care a fost sambata de serviciu, dr. Mircea Blanaru, seful sectiei Chirurgie Pediatrica, ne-a spus cat se poate de raspicat: aIn sectia Chirurgie Pediatrica nici asistentele si nici restul personalului nu bat copiii. Daca a plecat cu perfuzorul, acul se poate rupe. De aceea i s-a fixat mana de pat. Dar numai cea unde i-a fost pus perfuzorul. Oricum, voi discuta cu medicul si asistentele de serviciu sa vad ce spun”. Am revenit ieri dimineata in sectia Chirurgie Pediatrica. Seful sectiei si-a mentinut punctul de vedere: aCopilul nu a fost batut si i-au fixat de pat doar mana la care avea perfuzorul. Este un copil putin mai obraznic. El a reclamat doar ca a fost legat de pat. Mama lui minte ca a fost batut”. La aceasta declaratie subscriu si toti ceilalti medici din sectie. La randul lor ii acuza pe multi dintre parintii pacientilor ca ii neglijeaza pe acestia si ca ii fac scandal personalului medico-sanitar din sectie fara nicio justificare. Medicul care s-a ocupat de pacient afirma si el despre mama lui Adrian Furdui: aA lasat copilul fara sa spuna ca a mai fost internat. El mi-a spus ca atunci a avut dureri de burta, dar din cauza viermilor intestinali. In urma investigatiilor, am exclus ca ar fi vorba despre o problema chirurgicala. Sambata dimineata, eu am fost in sectie. Daca era atat de interesata de soarta copilului, venea la prima ora sa discute cu mine. A doua zi mama a venit cu scandal ca de ce nu i-am zis ei ca nu are apendicita acuta. Un diagnostic se stabileste cu certitudine dupa ce pacientul este supus la mai multe investigatii. Duminica dimineata am stat de vorba cu ea si nu mi-a spus ceea ce sustine acum”. Dar mama baiatului este decisa sa nu se lase. Femeia a sesizat si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ca fiul ei a fost batut in spital. Elena Tintaru



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img