23 octombrie 2024
Actualitate Imbratisari gratuite pentru bacauani

Imbratisari gratuite pentru bacauani

Bacaul a fost prins ieri in mii de imbratisari. Un grup de entuziasti a pornit intr-un mars al… imbratisarilor gratuite (aFree Hugs”), in mijlocul orasului,
aducandu-le trecatorilor zambetul pe buze.

Legenda…



A inceput in 2004 in Sidney, unde Juan Mann, initiatorul campaniei, suparat de faptul ca la aeroport (tocmai sosise dintr-o calatorie) nu l-a asteptat nimeni cu o imbratisare, a decis sa ofere imbratisari gratuite pentru un zambet. Patru ani mai tarziu, aimbratisarile gratuite” au ajuns in Romania. O prima testare a avut loc pe 30 octombrie, cand o mana de tineri, initiatori ai proiectului aLume Buna”, a reusit sa convinga 150 de voluntari ca merita sa iasa pe strada la vanatoare de zambete, in Bucuresti si in alte 12 orase din tara. Avand in vedere succesul avut, oragnizatorii au pregatit si pentru Ziua Nationala inca o astfel de actiune.

O stare de bine
pentru fiecare bacauan

Campania a fost implementata si la Bacau cu sustinerea Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei si a voluntarilor proveniti din societatea civila. Campania s-a desfasurat concomitent in peste 20 de orase din tara precum Bucuresti, Craiova, Oradea, Galati, Buzau, Iasi, Curtea de Arges, Alba Iulia, Arad, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targoviste.
Astfel, 25 de tineri au devenit Free Huggeri pentru o zi si au descoperit cat de simplu este sa schimbe lucrurile, printr-o schimbare de atitudine. aInitiativa lui Juan Mann ne-a inspirat. aImbratisarile gratuitea se pliaza foarte bine pe proiectul nostru, care aduce in prim-plan doar partea pozitiva a lumii”, spune Mihail Musat, de la „Lume Buna”. „aO imbratisare egal doua zambetea este motoul nostru. E simplu: dai afectiune fara sa ceri nimic in schimb”, adauga Mihai, un baiat la vreo 20 de ani, activ in mediul ONG.

aTrebuie sa te opresti…
si sa simti”

aFree hugs… habar nu aveam ce era. Am auzit ca mergi si imbratisezi oamenii. Mi-a placut ideea si am zis sa vreau si eu sa particip. Sa vad cum e. Si-a fost foarte frumos. Azi am simtit ca am facut ceva pentru cei din jurul meu. Am facut oamenii sa zambeasca. Nu trebuie sa fii mai mult decat un simplu om pentru a schimba ceva. M-a intrebat cineva daca oamenii au fost reticenti si imi dau seama ca nu mi-i amintesc pe cei care mi-au refuzat imbratisarea. In schimb mi-i amintesc perfect pe cei care au acceptat si ne-au felicitat. Realizez cat de mult conteaza niste lucruri atat de marunte. Trebuie doar sa te opresti din cand in cand si sa simti. Eu ma simt mai fericita acum”, a spus Georgiana, voluntar. Oamenii din ziua de azi au devenit din ce in ce mai reci. Au nevoie de afectiune. Fiecare dintre noi putem ajuta lasand lumea „un pic mai buna decat am gasit-o” – Baden Powell (fondatorul cercetasiei mondiale). Alin Pascaru



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img