23 octombrie 2024
ActualitateCJ a tinut o „extraordinara"; pentru cofinantari / Cearta pentru imaginede la...

CJ a tinut o „extraordinara”; pentru cofinantari / Cearta pentru imaginede la Spitalul Moinesti

Sedinta extraordinara de ieri a fost convocata special pentru proiectele de cofinantare. Desi s-au certat iar de la Spitalul Moinesti, alesii au fost uniti in a aproba cofinantarile si merita nota 10. Participarea CJ la cheltuieli e absolut necesara in accesarea fondurilor europene prin POS.

Alesii judetului au aprobat, ieri, cofinantarea cheltuielilor in trei proiecte care pot beneficia de fonduri europene nerambursabile prin POS. E vorba de realizarea unui sistem informatic geospatial pentru gestionarea riscurilor si a interventiilor medicale SIGRIM, a unui sistem informatic care va eficientiza fluxul activitatii administratiei si de introducerea unor proceduri moderne de management pentru gestionarea cheltuielilor sociale. Proiectele de cofinantare au obtinut unanimitate de voturi. Cuiul lui Pepelea a fost, din nou, Spitalul Moinesti. Proiectul viza extinderea sectiei de urgente si asocierea judetului Bacau cu municipiul Moinesti in finantarea investitiei. Extinderea e justificata de faptul ca spitalul deserveste 309.197 locuitori din 13 comune si trei orase, dar are si pacienti din alte judete. Asta le-a adus aminte consilierilor de un proiect depus in septembrie care viza trecerea Spitalului Moinesti in administrarea CJ.



Ne certam ca ase filmeaza”

Cel mai inversunat oponent a fost, atunci, Mihai Ichim, PNL (foto) care a acuzat ca lipseste avizul ASP. Ieri, razboiul s-a reaprins. Vasile Cautis, PSD, si-a exprimat amaraciunea fata de „abandonarea proiectului”, iar Mihai Ichim a acuzat ca „unii colegi iau cuvantul doar pentru a-si face imagine”. Si daca tot ase filmeaza”, Ichim a tinut sa-l depaseasca. El a citit paragrafe intregi din OG 93, apoi a trecut la schita tehnica a cladirii. „Motivatia ca pacientii vin din alte judete nu e valabila, urgenta e urgenta”, a afirmat Ichim. Lungimea interventiei i-a iritat pe colegii din CJ, care, inainte de sarbatori si inca in campanie, au si altceva de facut. A intervenit Dragos Benea, presedintele CJ, care l-a somat sa spuna clar: „Este legal acest proiectul? E oportun?”. Desi nemultumit ca a fost intrerupt, Mihai Ichim a recunoscut ca proiectul e absolut legal, motiv pentru care investitia a obtinut unanimitate de voturi. Contributia CJ Bacau va fi de 2.500.000 de lei, a CL Moinesti, de 500.000 lei, iar Spitalul Moinesti va contribui cu mobilier, echipamente medicale si IT. Silvia Patrascanu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img