23 octombrie 2024
ActualitateO afacere care functioneaza / Cartile sunt la mare cautare

O afacere care functioneaza / Cartile sunt la mare cautare

Inca de la inceputul anului si pana acum, librariile din Bacau s-au bucurat de foarte multi clienti. Nu ne mai desparte decat o luna pana la Craciun, drept pentru care angajatii magazinelor de specialitate au incredere ca vanzarile vor creste in continuare.

Anul acesta, librariile din Bacau s-au bucurat de vanzari foarte bune. Noile volume aparute pe rafturile magazinelor de specialitate au starnit curiozitatea iubitorilor de literatura care au cumparat indiferent de pret titlurile scoase spre vanzare. Este adevarat ca informatia poate fi aaccesata” in orice moment, insa cu toate acestea se pare ca interesul oamenilor pentru carti nu a scazut. Afirmatia se bazeaza pe faptul ca in fiecare zi se vand zeci de volume din diferite domenii, lucru confirmat de Viorica Matei, vanzatoare intr-un astfel de magazin. aAvem noutati saptamanal, insa sunt edituri care au anuntat ca vor scoate de la 10 pana la 30 de titluri pe saptamana in perioada Sarbatoarilor. Nu ne plangem din cauza vanzarilor dar, speram ca ele vor creste in decembrie, pentru ca e luna cadourilor”. La ora actuala in Bacau, una din cartile care a inregistrat vanzari record si care a primit cele mai bune recomandari este aVrajitoarea din Porto Bello” de Paulo Coelho. Ea este urmata imediat de aDincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire” scrisa de mult apreciatele Alice Nastase si Aurora Liiceanu. De asemenea, filmul aMemoriile unei gheise” a creat un adevarat fior in randul publicului, de aceea, cartea lui Meneiko Iwasaki, aAdevarata viata a unei gheise”, s-a dat ca painea calda. Cel mai interesant este ca si vedetele TV au devenit intre timp pasionate de arta scriitoriceasca. Cea mai apreciata carte a anului din acest domeniu se pare ca a fost aDespre lucrurile simple” semnata de Mihaela Radulescu. aSecretele ei” s-au vandut la fel de bine ca si binecunoscutul DOOM.



Stocurile librariilor vor fi completate

Unele titluri nu mai sunt in librarii, dar angajatii magazinelor ne-au asigurat ca stocurile vor fi reinnoite in numai putin de o saptamana. aIn perioada Sarbatorilor avem mereu grija sa nu ne lipseasca volumele cele mai cautate. Editurile se ingrijesc sa ne puna la dispozitie cele mai avanatea titluri din timpul anului. Mereu reinoim stocurile sau le completam in functie de cereri. Nu neglijam nici cartile pentru copii. aPovestile spuse la gura sobeia sunt preferatele parintilor”, ne-a spus Alina Scurtu de la o alta librarie din Bacau. Daniela Pilat



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img