23 octombrie 2024
ActualitateReabilitare cu defecte / Pereti coscoviti si cabluri spanzurate

Reabilitare cu defecte / Pereti coscoviti si cabluri spanzurate

Hibele lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor incep sa iasa la iveala. Peretii se coscovesc, tencuiala cade, cablurile rupte atarna pe langa ziduri. In unele locuri, constructorii au plecat cu utilaje cu tot, dar au lasat lucrarea nefinalizata. Este cazul unui bloc de pe strada Nordului. Intrarea in imobil arata ca dupa bombardament. Presedintele asociatiei de proprietari este tras la raspundere de locatari.

Blocul 5 de pe strada Nordului a fost reabilitat termic la sfarsitul acestei veri. Locatarii s-au bucurat cand au vazut ca se inalta schelele. Cat a tinut santierul, proprietarii apartamentului au observat tot felul de lucruri nelalocul lor. Materialele dispareau sub ochii lor, iar tehnologia de izolare a peretilor nu se respecta. La doua luni dupa plecarea constructorilor au inceput sa se vada defectele. Varul se coscoveste si peste tot atarna cabluri rupte in timpul lucrarilor. Intrarile in bloc, netencuite, arata jalnic. „Se cunoaste ca nu au lucrat cum trebuie, ne-a declarat Vanone Gabara, presedintele Asociatiei de proprietari 91. Ne asteptam la asta, dupa ce am vazut in vara. Muncitorii vindeau din materiale. Zilele trecute am sesizat Primaria Bacau cu privire la problemele de la fatada blocului. Au venit doi inspectori si au chemat si pe un sef de la firma de constructie. I-am aratat cum se coscovesc peretii si i-am spus ca se furau materiale. Mi-a replicat ca se furau de la firma lui, nu de la mine, si ca mai suntem si nemultumiti, dupa ce ni s-a facut lucrarea gratis. Nu-i gratis, ca-s din taxa de salubritate, pe care o platim toti”.



Doua contracte pentru aceeasi lucrare

Purtatorul de cuvant al Primariei Bacau da asigurari ca problema va fi remediata in scurt timp. „Saptamana trecuta a avut loc o intalnire intre inspectori de la noi si reprezentanti ai firmei de constructii care a lucrat la acest bloc, ne-a declarat Mihaela Grosu. Societatea a fost solicitata sa repuna cablurile pe care le daduse jos. Intrarile in scara au ramas nefinalizate din cauza conductelor de gaze de pe pereti”. Completarea izolatiei insa, deoarece firma care a lucrat la bloc nu este abilitata sa demonteze aceste conductel. „In zilele urmatoare, primaria va incheia contract cu o firma abilitata sa lucreze pe aceste instalatii”, a mai spus Mihaela Grosu. Proprietarii apartamentelor spera ca lucrarea sa fie finalizata cat mai repede, mai ales ca iarna s-a instalat deja.

Doina Mincu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img