23 octombrie 2024
ActualitateDator la patru firme americane / Microsoft pretinde peste 3000 de...

Dator la patru firme americane / Microsoft pretinde peste 3000 de euro

Un tanar din Bacau se judeca cu Microsoft Corporation, Electronic Arts, Blizard Entertainment si Sierra Entertainment pentru un prejudiciu de peste 6000 de euro. Gabriel P. este acuzat ca a inchiriat si vandut DVD-uri cu muzica si filme fara acordul autorilor sau reprezentantilor acestora. Barbatul a fost trimis in judecata pentru nerespectarea drepturilor de autor, iar firmele americane s-au constituit parte civila.

Gabriel P., in varsta de 26 de ani, din Bacau, a intrat in vizorul politistilor de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau in urma cu doi ani. Ofiterii au fost informati ca tanarul se ocupa de afaceri cu DVD-uri cu muzica si filme, pe care le inchiriaza si chiar le comercializeaza catre diferite persoane interesate din municipiul Bacau si nu numai. Pentru a fi siguri de activitatea infractionala a lui Gabriel, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau au solicitat din partea magistratilor autorizatie pentru inregistrarea convorbirilor telefonice. Imediat ce s-a obtinut documentul, procurorii au monitorizat cu mare atentie apelurile primite si trimise de catre tanarul luat in vizor.



Procurorii au descoperit 1650 de DVD-uri piratate

Cum Gabriel P. habar nu avea ca este urmarit, el nu a avut nici o retinere sa-si rezolve o parte din afaceri telefonic. „In urma unei perchezitii domiciliare, la inculpat au fost descoperite 1650 de DVD-uri, CD-uri si DVX-uri cu filme si muzica, care nu erau prevazute cu elemente de siguranta ale unui produs original. Toate acestea au fost trimise la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), pentru a se stabili cine sunt titularii drepturilor de autor”, ne-a declarat procurorul de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau care s-a ocupat de caz. Partile vatamate nu au intarziat sa se arate. In primul rand, UPFR s-a constituit parte civila cu suma de 9.905 lei. Firma Microsoft Corporation a considerat ca a fost prejudiciata cu 3.718 euro, Electronic Arts cu 2247 euro, Blizard Entertainment si Sierra Entertainment cu 336 euro. Recent, procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau au finalizat ancheta si l-au trimis pe Gabriel P. in judecata pentru incalcarea drepturilor de autor. Daca va fi gasit vinovat, barbatul poate sta dupa gratii pana la cinci ani.Lili Adochitei



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img