19 octombrie 2024
Actualitate50 de sate si jumatate din municipiul Bacau au ramas pe intuneric...

50 de sate si jumatate din municipiul Bacau au ramas pe intuneric E-On Moldova a paralizat judetul

Ultimele trei zile au adus un numar incredibil de mare de probleme in furnizarea energiei electrice, atat in municipiul Bacau cat si in numeroase alte localitati ale judetului. De cateva ori pe zi, in toate cartierele Bacaului, au aparut fluctuatii de tensiune care afecteaza aparatele electrice si electronice. Responsabilii E-On Moldova sustin ca problemele sunt cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile si ca fac tot posibilul pentru remedierea defectiunilor, insa nu sufla o vorba despre deteriorarea aparatelor, despagubiri sau macar scuze.

Numerosi bacauani s-au adresat redactiei aDesteptarea”, exasperati de faptul ca fluctuatiile de tensiune le-ar putea defecta aparatele din casa. aTelevizorul se opreste, becul palpaie, iar calculatorul se restarteaza. Si asta de cateva ori pe zi. Pentru ce platim facturi? Ca sa ne distruga E-On aparatele electrice?”, se intreba, ieri, Marius Popovici, unul dintre abonatii E-On Moldova din municipiul Bacau. aCand suni la 929, operatoarele iti vorbesc foarte frumos, iti dau asigurari ca se vor ocupa de situatie, ca o echipa sau mai multe sunt pe teren si defectiunea va fi remediata. Dar nu se intampla asta, iar situatia nu numai ca nu se rezolva, dar chiar se inrautateste. Nu este normal sa se intample asa ceva”, a declarat si Elena Manea. Multi bacauani s-au plans de faptul ca repetatele fluctuatii de tensiune i-au lasat fara internet, deoarece si furnizorii acestui serviciu au fost afectati de problemele cu energia electrica. Printre cei mai deranjati de repetatele defectiuni au fost posesorii de centrale termice sau hidrofoare, care locuiesc in Serbanesti, Izvoare sau alte cartiere marginase si au ramas fara caldura, dar si fara apa rece. aS-a oprit hidroforul din cauza intreruperilor la curentul electric, la fel ca si centrala. A inghetat si acum nu mai avem cum sa scoatem apa”, s-a plans si Irina Oancea, din cartierul Serbanesti. Insa nu numai in Bacau au fost probleme de acest fel. In alte localitati s-au inregistrat nu doar fluctuatii, ci chiar intreruperi ale furnizarii energiei electrice, unele care au durat chiar cateva ore.



Probleme si in judet

Comuna Traian a ramas in bezna dupa ce vineri, incepand cu ora 17:00 si pana sambata la ora 14:00, nici o sursa nu a mai fost alimentata cu energie electrica. aEste absurd! In fiecare zi avem probleme , de aceea cred ca situatia aceasta trebuie remediata urgent!”, a declarat Tiluta Hartescu, invatator in comuna Traian. Si in comuna Valea Seaca oamenii sunt revoltati. „Am muls vaca la lumanare, ne-a spus Anica Lepsa. Am trezit fata si i-am zis sa tina lumanarea ca eu sa o pot mulge pe intuneric. De trei zile nu mai avem curent electric”. Toti localnicii sunt afectati. „Eu sunt salariat la magazinul cooperativei, ne-a declarat in mijlocul strazii si Gheorghe Isvoranu. Au inceput sa se dezghete congelatele – pestele si produsele din carne de pui. Mereu avem aici probleme. Si la un tunet mai zdravan ramanem fara curent. Cei de la Electrica mai vin in zona, dar fac numai carpeli”. „E greu, avem copii mici, e frig, n-avem lumina, a sarit si Petre Iordache. Sunt vreo 40 de familii care au centrale pe lemne, dar fara curent aparatele nu imping apa. A inghetat instalatia cu totul”. „Mie mi s-a stricat frigiderul si televizorul, a precizat nervos si Dan Lepsa, din satul Mandrisca. Cine suporta cheltuielile astea? S-au chemat echipele, dar nu vin, iar daca sunam noi ne intra mesageria sau casuta vocala”. Sunt afectate peste 1.400 de gospodarii, dupa cum a precizat si primarul comunei Valea Seaca, Ion Pravat. „Am sunat E-On-ul inca de vineri seara, au zis ca trimit echipele in teren. Au venit, dar au zis ca avaria e mare si nu pot interveni imediat, ca e greu de rezolvat. Acum se lucreaza la reteaua de inalta tensiune. Noi avem mereu probleme aici din cauza lor. Ni s-a stricat si sistemul de alimentare cu apa a comunei. In ultima luna aproape zilnic ramanem fara lumina. O sa facem adrese si la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, ca nu se mai poate. Ne iau doar banii si atat. Nu-i intereseaza sa mai faca si investitii”.

E-On se spala pe maini

Reprezentantii E On Moldova dau vina pe conditiile meteorologice din ultimele trei zile. aDin cauza conditiilor meteo deosebite (depuneri masive de chiciura pe conductoarele retelelor electrice aeriene) au avut loc mai multe avarii ce au dus la intreruperea alimentarii cu energie electrica la 277 posturi de transformare ce alimenteaza comunele: Sascut, Racaciuni, Orbeni, Cleja, Faraoani, Valea Seaca, Itesti, Letea Veche, Tatarasti, Corbasca, Stanisesti, Podu Turcului, Dealul Morii, Gaiceana, Vultureni, Glavanesti, Motoseni, Rachitoasa, Colonesti, Parincea, Tamas, Filipeni, Izvorul Berheciului. Sunt scoase din functiune 12 linii electrice aeriene cu tensiunea de 20 kilovolti (din care 6 partial) si 3 linii electrice aeriene cu tensiunea de 110 kilovolti. In teren actioneaza 19 echipe E.ON Moldova Distributie. a precizat Sorin Munteanu, responsabil pentru relatii mass-media in cadrul Departamentului Comunicare al E-On Moldova Distributie. Aceeasi este cauza si pentru fluctuatiile de tensiune din municipiul Bacau. Cu toate acestea, dupa numeroasele probleme din ultimele zile este de asteptat o ploaie de reclamatii la adresa furnizorului de energie electrica, mai ales ca fluctuatiile si intreruperile de tensiune au facut, deja, potrivit bacauanilor care s-au adresat redactiei noastre, avictime” in randul televizoarelor si altor aparate electrice.Scris de Codrin Pop / Daniela Pilat / Roxana Neagu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img