19 octombrie 2024
ActualitateZapada judeteana are culoarea indiferentei / Din birou, realitatea capata alte forme...

Zapada judeteana are culoarea indiferentei / Din birou, realitatea capata alte forme si stari de agregare

Desi in intreg judetul au fost semnalate in cursul zilei de ieri o multime de probleme legate de modul in care se circula pe anumite portiuni ale drumurilor nationale si judetene, mai marii de la Bacau neaga orice situatie problematica. aTotul este bine”, ne-a declarat seful Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, la ora 14.00 a zilei de 7 ianuarie.
Adevarul este insa in antiteza cu relatarile facute cu coatele pe birou. Din cele declarate de reprezentantii Directiei de Drumuri a reiesit ca pe rutele DJ 119 intre Sascut si Urechesti, DJ 252D intre localitatile Galbeni si Tamasi si DJ 206B pe portiunea Racaciuni-Parava-Dumbrava se circula cu dificultate. Asta insemnand ca se circula conform spuselor lui Dumitru Nada: aSe circula in conditii de iarna”. La Faraoani, in dimineata zilei de ieri, cadrele didactice nu au putut ajunge la catedre din cauza faptului ca Drumul Judetean 119H este complet blocat. Adrian Solomon, primarul comunei mai sus amintite, spune ca ada, este adevarat ca nu au putut ajunge la ore, dar este normal. Nu pot sa va dau mai multe detalii”. Inainte de a incheia, edilul comunei ne-a asigurat ca ieri in jurul pranzului se circula fara probleme. aLa momentul de fata drumul este desfundat. Tot ce va mai pot spune e ca nu au avut utilalaje dimineata”, a mai precizat Adrian Solomon. Probleme de aceeasi natura au fost si la Dealu Morii, unde de aceasta data au fost comasate doua scoli pentru ca elevii sa poate veni la cursuri. Desi dascalii au fost in clase cand a sunat clopotelul pentru inceperea primei ore de curs, elevii lipseau, deoarece pe o portiune de 7 kilometri Drumul Judetean 241A era impracticabil din cauza nametilor adunati pe carosabil. Vasile Savin, primarul comunei Dealu Morii, spune ca autilajele de deszapezire nu au intervenit nici acum, nici la prima zapada. Nici pana la ora asta nu a venit nimeni (14.30, n.red). Am intervenit noi cu mijloace mecanice si cu ajutorul localnicilor am reusit sa-l deblocam. A trebuit sa aducem copii din satele Blaga si Cauia la scoala din Negulesti, pentru ca pe o distanta de 7 kilometri Drumul Judetean 241A era blocat”.

Nada, adeptul secretomaniei?



Purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului a completat lista drumurilor judetene blocate sau pe care circulatia se desfasoara cu dificultate. Carmen Cioltan ne-a relatat ca aam primit si noi o situatie de la domnul Nada. Conform acesteia se cicula cu dificultate pe drumurile judetene ce traverseaza localitatile Secuieni, Dealu Morii, Spria, Izvoru Berheciului, Podu Turcului-Glavanesti si Racaciuni-Dienet. Pe aceste portiuni se circula chiar si pe o singura banda. Nu este vorba ca nu au intervenit utilajele, dar din cauza caderilor de zapada sau a vantului zapada se asterne imediat pe carosabil. Dumitru Nada a precizat ulterior ca anu sunt probleme deosebitea”. Dupa ce i-am dat un exemplu de situatie adeosebita”, seful departamentului care se ocupa cu centralizarea si rezolvarea situatiilor de urgenta a replicat ca ao sa ma interesez. Nu a semnalat nimeni niciun fel de problema. O sa revin cu un telefon”. Declarativ, Nada s-a interesat, dar faptul ca acesta nu ne-a adus la cunostinta informatiile de ultima ora spune cu totul si cu totul altceva.Scris de Alex Botezatu



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img