19 octombrie 2024
ActualitateDealul Morii asteapta sprijin de la Gigi Becali / 25 de miliarde...

Dealul Morii asteapta sprijin de la Gigi Becali / 25 de miliarde pentru cultura comunei

Cultura este unul dintre domeniile care s-au bucurat de atentia autoritatilor locale. Alesii s-au ocupat pana acum de obtinerea tuturor avizelor necerase si de alcatuirea documentatie menita sa ridice din temelii un nou lacas ce va gazdui manifestarile si evenimentele de natura cultural-artistica. Vasile Savin (foto), primarul comunei Dealu Morii, membru al PNG, spune ca in luna februarie a anului acesta va primi din partea autoritatilor de la Bucuresti verdictul final. Edilul comunei bacauane doreste ca localitatea pe care o administreaza de circa 30 de ani sa aiba din nou un centru cultural.
Printre cele mai importante proiecte pe care edilul din Dealul Morii doreste sa le transforme in realitate este si cel ce vizeaza construirea unui nou camin cultural, in conformitate cu rigorile Uniunii Europene. aAvem in derulare la acest moment un proiect pentru construirea unui nou camin cultural. Am depus documentatia completa in vara. Proiectul participa in cadrul unui program national dezvoltat de Ministerul Culturii si Cultelor”. Vasile Savin, singurul primar membru al PNG, a spus cu regret ca fosta administratie a luat deciza de a demola, motiv pentru care a simtit nevoia sa participe la acest proiect. aFosta administratie l-a demolat pe cel vechi, motiv pentru care vrem sa construitm un nou camin cultural in Dealul Morii. Se simte nevoia. Investitia se ridica la suma de 25 de miliarde de lei vechi”.
Primarul comunei Dealu Morii spune ca in 2008 va incerca pe cat posibil sa aduca apa in casele satenilor. Este vorba de locuitorii satelor Cauia si Negulesti. aVrem sa dezvoltam reteaua de alimentare cu apa potabila in satele Cauia si Negulesti. Am finalizat proiectul si avem studiile de fezabilitate. Tot in privinta apei potabile am realizat un foraj de mare adacime in Dealu Morii”, a mai precizat edilul. Printre proiectele ce si-au gasit in mare masura o rezolvare se regaseste si cel ce priveste modernizarea infrastructurii de drumuri. aTrebuie sa reabilitam o portiune de 10 kilometri de drumuri, grav afectata anul trecut de precipitatiile abundente de la inceputul lunii septembrie”, ne-a declarat Savin. Scris de Alex Botezatu





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img